Марката \"Бекъм\" завладя света

11:59
Марката \"Бекъм\" завладя света
Списание "Хелоу" изготви традиционната си класация за най-популярните световни личности през изминалата година. Както може да се очаква, сред тях попаднаха и спортисти.

В топ 20 на най-известните личности на 2008-а година са трима представители на спорта - Дейвид Бекъм (Футбол), Рафаел Надал (Тенис) и Майкъл Фелпс (Плуване).

Изненадващо или не, най-предно класираният спортист е английската футболна звезда Дейвид Бекъм. Той е на осма позиция с 46 т. С 20-о място на жена му Виктория, те се превръщат в третата по популярност светска двойка. Голямата подкрепа за класирането на Дейвид идва от шест страни - Великобритания, Тайланд, Канада, ОАЕ, Украйна, Малайзия и Сърбия.

"Марката Бекъм завладя света. Цялото семейство осъзнава и борави уместно със звездния си статут", се казва в канадското издание на "Хелоу".

Барак Обама е абсолютният лидер в класацията на "Хелоу" със 185 точки. Новоизбраният президент на САЩ отвори нова страница в историята на страната. Триумфът му се допълва от факта, че съпругата му Мишел е на шеста позиция.
Но да оставим държавните глави и политиката.



Вторият по популярност спортист в класацията е световният номер 1 в тениса Рафаел Надал (Исп). Тореадорът от Майорка се нарежда на 11-а позиция с 38 точки. Разбира се, Рафа дължи в най-голяма степен своето класиране на родината си, откъдето идват 14 т. "Той е пример за всички нас. Но това е така не само заради успехите, които постига, а и заради спортсменския му дух", тръби испанското "Хелоу".

На 7 точки след Надал е Куршума от Балтимор Майкъл Фелпс. Плувецът, който е 14-кратен златен олимпийски медалист, напоследък се прочу не толкова с успехите си, но това не намалява популярността му. Фелпс получава сериозна подкрепа от страни като Украйна и Малайзия, където го определят като първообраз на атлетичността.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

VasilGeorgiev
27.02.2009 13:08

И според мен Фелпс е най-добрия..... в пушенето на трева

Craz1_K1ller
27.02.2009 12:10

Според мен е безспорно,че за 2008 Майкъл Фелпс е номер 1 *smile*