Зенит vs Глазгоу Рейнджърс

17:23
Зенит vs Глазгоу Рейнджърс
Халфът на Рейнджърс Кевин Томпсън издържа проведения му фитнес тест и е готов да вземе участие във финала за Купата на УЕФА. Той ще започне в стартовия състав тази вечер, ако контузията, която получи при победата с 3:1 над Дънди Юнайтед в събота не се обади отново.

След като направи първа тренировка снощи на стадион "Сити ъф Манчестър" Томпсън заяви пред Дейли Рекърд:

"Ходилото ми се чувства много по-добре в сравнение със състоянието ми през уикенда."

"Най-големият страх бе преди да започна да бягам, за да не се завърне болката, но сега всичко е добре, след като тя е отшумяла."

"Не са много моментите в кариерата ти, когато можеш да играеш в мач като този днес и дори "диви коне" не биха ме спрели."

"Ако спечелим довечера, ние ще напишем една нова история и това би означавало наистина много както за клуба, така и за всички тези играчи, които са част от отбора сега."

Стив Нейсмит (коляно) и Алан  МакГрегър (глезен) ще останат на резервната скамейка, докато Даниел Кузен е наказан, след получения червен картон в реванша с Фиорентина.

Зенит остана за най-важния сблъсък без своя основен голмайстор, Павел Погребняк.

24-годишният руснак, който е начело в класацията на голмайсторите за Купата на УЕФА заедно с топ стрелеца на Байерн Мюнхен Лука Тони, ще пропусне финала, след като получи 2-ри жълт картон в полуфинала срещу германските шампиони.

Въпреки това, мениджърът на Зенит Дик Адвокаат настоя, че липсата на неговия най-добър играч няма да намали възможността на отбора за спечелване на европейския трофей.

"Павел се представи добре в европейските купи този сезон", каза Адвокаат.
"Много съм доволен от неговата форма. Липсата му определено е загуба, но не и трагедия за нас."

"През този сезон често ни се налагаше да играем без най-добрите ни играчи, но въпреки това успяхме да стигнем до финала. Вярвам, че можем да намерим достоен заместник на Погребняк."

Зенит, на които им бе дадена почивка от националното им първенство, за да се подготвят добре за финала, провеждат своите практически тренировки в Холандия.

В събота те постигнаха 2:2 в приятелски мач с холандския АЗ Алкмаар. Зенит губеше с 2:0, но съумя да изравни чрез защитника Роман Широков и Погребняк, който вкара пореден гол за клуба си.

Въпреки липсата на Погребняк, Зенит ще успее да събере почти пълен състав с нападателя Андрей Аршавин и халфовете Радек Ширл и Фернандо Риксен, които бяха наказани за втория полуфинал с Байерн.

При победа на руския тим всички футболисти (дори тези, които не вземат участие във финала) ще получат индивидуална премия от 600 000 евро. Крупната сума е обещана от генералния им спонсор Газпром.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари