Зенит триумфира с Купата на УЕФА

01:57
Зенит триумфира с Купата на УЕФА
14  май 2008 г. ще остане паметна в историята на Зенит, след като неговите футболисти триумфираха в купата на УЕФА. Дългият път, който извървяха възпитаниците на Дик Адвокаат беляза най-големия успех в тяхната клубна история. Основаният през 1925 г. отбор спечели титлата на Русия през миналата година, а сега завладя и европейския връх във втория по сила турнир.

През целия мач руският тим доминираше, като не позволи за миг на своя съперник да поеме инициативата. Защитната игра на шотландския шампион, която го изведе до финала, този път му изигра лоша шега.

Двете нули се запазиха до края на 1-то полувреме, като заслуга за това имаха и двата отбора. Глазгоу се уповаваше на изпитаната защитна тактика, докато руският тим се стараеше с продължителни разигравания да изчака удобния момент за нанасяне на своя удар.

Втората част определено бе по-динамична, а играта доста по-жива. Рейнджърс явно си бяха взели поука, че без да бъде отбелязан гол успехът няма как да дойде и опитаха няколко по-опасни атаки към Малафеев. Главният съдия в този мач Петер Фрьодфелд можеше на два пъти да отсъди 11 метров наказателен удар в полза "сините", но свирката му остана безмълвна.

Последваха минути, в които и двата отбора имаха своите шансове, но до гол отново не се стигна. Все пак логиката възтържествува, когато Денисов бе изведен очи в очи с Алекзандър от Аршавин и преодолявайки го изведе своите съотборници напред в резултата.

Руснаците не се прибраха в своята половина, за да бранят крехката преднина и продължиха да налагат свoя стил на игра, което не позволи на Рейнджърс да създаде по-сериозно положение за гол. Все пак нов гол падна, но той бе отново в сметката на Зенит. В последната минута на даденото от съдията 4 минутно продължение Фатих Теке напредна и поднесе топката на Зирянов, който нямаше как да сбърка пред опразнената врата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sasho75
15.05.2008 02:26

Честито на Зенит-логиката възтържествува-по-стойностния и по-атакуващия отбор победи,на есен ще видим дали този симпатичен отбор ще може да се противопостави на грандовете в ШЛ-успех.