Адвокаат: Успехът не дойде лесно

12:00
Адвокаат: Успехът не дойде лесно
Броени минути, след като воденият от холандския специалист Дик Адвокаат отбор на Зенит спечели първото си европейско отличие, самият старши треньор заяви, че победата е била очаквана от всички в лагера на настоящия шампион.

"Ние срещнахме много добри отбори, които успяхме да елиминираме, така че това е невероятно постижение за самия клуб."

"Победата тази вечер ме прави изключително щастлив. Очакванията ни бяха за успех, но за да го постигнем трябваше да се потрудим много."

"За разлика от първата част, където имахме две чисти положения за гол, през втората съумяхме да постигнем целта си и ето, че купата е наша."

"Не всеки ден печелиш трофеи като този. След като спечелихме титлата на Русия спечелихме и Купата на УЕФА. Това прави сезона за нас изключителен."

Адвокаат изрази и своето съжаление за Павел Погребняк, който пропусна мача поради жълти картони, последния от които при победата с 4:0 над Байерн Мюнхен. В същият този двубой голмайсторът в турнира на УЕФА отбеляза две попадения, изравнявайки се с Лука Тони.

"Аз много съжалявам за него. Но такива неща се случват особено в тези турнири. Футболистите на неговата позиция се справиха успешно и именно това бе част от ключа към успеха."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pakho
15.05.2008 12:37

Зенит напълно залужено си спечелиха трофея,доката Рейнджър достигнаха до финала и с помоща на голяма доза късмет.