Велев: Искам да помогна на Локомотив Пловдив

13:45
Велев: Искам да помогна на Локомотив Пловдив
"Искам да помогна на Локомотив Пловдив и на Коко Динев, знам, че това е отбора на публиката в Пловдив", сподели новият наставник на "смърфовете" Емил Велев.

"Радвам се, че попаднах в Локомотив Пловдив. Винаги са ме побивали тръпки, когато съм играл тук. Може би заради публиката на този отбор. Имам тежката отговорност да доведа тима до заслуженото му място. Първата ми задача ще е да направя колектив, който да се бори за всяка топка и всяка педя терен. За да се съглася на предложението на господин Динев, който дава мило и драго за отбора, съм си направил сметка, какво се очаква от мен. Трябва да върнем увереността на Г-н Динев. Той е човек, който всяка минута говори за футбол и за неговия отбор", каза още Емил Велев.

След това той бе попитан дали се очаква назначаването на Даниел Боримиров като спортен директор. "Знаете, че Боримиров не може да бъде в ръководството, защото има забрана за една година да посещава спортни събития. Засега аз ще съвместявам двете длъжности – на треньор и на мениджър. Локомотив се нуждае от нови футболисти във всички линии, но за селекция ще работим след края на есенния дял", допълни новият наставник на "черно-белите".

Велев бе представен на официална пресконференция днес от почетния президент на клуба Христо Бонев. Легендата на "черно-белите" подари клубно флагче на наставника и обяви, че ще му бъде благодарен, ако той успее да класира отбора в европейските турнири. Помощник на Велев ще бъде Николай Митов, който работеше с него в Левски и в Славия. В щаба на специалиста влизат двама треньори от детско-юношеската школа на Локомотив.

Апостол Костадинов ще е помощник, а Красимир Димитров ще работи като скаут и ще разузнава предстоящите съперници на тима. Здравко Лазаров си остава играещ помощник треньор, а Игор Кулиш продължава да подготвя вратарите. От Нова година Локомотив ще има и кондиционен треньор от Израел, уточни Емил Велев.

На брифинга Христо Бонев обясни как се е стигнало до назначаването на треньора. "След неуспешния мач срещу Левски, господин Динев взе кардинални решения в нашия клуб. Те може би са и заради отдалечаването ни от зона УЕФА. Нашият собственик ми даде възможността аз да ви представя новият треньор. Излишно е да говоря за качествата на Емил Велев, знаете го и като футболист, и като треньор. Приветствам го с добре дошъл в нашата къща. Знаете, че ние локомотивците така наричаме нашия стадион. Дано бързо свикне с традициите на Локомотив. Много от феновете ми казаха, да предам на Емил Велев пожелания за успешна работа. Ако може да помогне на отбора да участва в турнирите на УЕФА, ние, феновете на Локомотив, ще му бъдем благодарни за това. От все сърце му пожелавам успех", заяви Христо Бонев пред журналистите.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

greenhool
08.11.2011 13:48

с кокала в евротурнирите*lol**joking**lol* по-вероятно е в еврофутбола да отидете *wink*