Топ 5 на мачовете през уикенда (видео)

12:04
С всяка изминала седмица се приближаваме към края на повечето първенства в Европа. В първенството на Испания доскоро сякаш всичко беше от ясно, по-ясно с огромния аванс от точки в полза на отбора на Барселона, но само в последните 3 кръга, преследващият ги тим на Реал Мадрид успя да съкрати преднината до 4 точки и всичко в Примера дивисион ще се решава тепърва. На "Апенините" Интер прие Рома, а един евентуален домакински успех според повечето футболни специалисти щеше да означава почти сигурна титла за възпитаниците на Жозе Мауриньо. Двубоят не излъчи победител, но авансът на "нерадзурите" пред втория Ювентус е все още доста сериозен. Все пак сблъсъкът предложи и много красив футбол, подплатен с шест гола - по три в двете врати, фактори, които нямаше как да не го изстрелят в челните места на поредния брой на "Топ 5 на мачовете в Европа", който екипът на winner.bg продължава да ви предлага. Съгражданите на Интер, Милан изживяха изключително тежка седмица, в която отпаднаха от борбата за УЕФА Къп, а и загубиха шансове за титлата в първенството предвид неприятната загуба от Сампдория като гост. Твърде лош сценарий за Карло Анчелоти, чието оставане начело на кормилото на "росонерите" е все повече под въпрос. В Шотландия битката за титлата отново е между двата местни гранда Селтик и Рейнджърс, а нищо чудно и головата разлика да бъде от решаващо значение в края на първенството. Не знам дали това е подействало мобилизиращо на "детелините", но седемте гола във вратата на гостуващия Ст Мирън са достатъчен аргумент двубоят също да намери място в класацията. В Германия битката за първите места е повече от ожесточена, а отборът на Хамбургер пропусна златен шанс да оглави немската Бундеслига, след като допусна поражение у дома от Волфсбург с 1:3. Интересен мач окрасен с четири гола и награден с четвърто място днес. Какво ни остава, освен да изгледаме и головете в петте мача, пожелаваме ви приятно гледане!

№5:
Сампдория - Милан - 2:1



№4: Хамбургер - Волфсбург - 1:3



№3: Селтик - Ст Мирън - 7:0



№2: Интер - Рома - 3:3



№1: Атлетико Мадрид - Барселона - 4:3

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Yasensf
02.03.2009 16:39

Да напоследък има нещо вярно .. В Италия и Испания всеки сблъсък между по - добрите отбори или тези в първите 10 стават резултатни и атрактивни мачове.Дори дербитата Интер - Милан се отвориха ... в последните години . Интер-Юве ..

bianconer85
02.03.2009 15:32

Да бе MRLIVERPOOL точно така. само че в прехваленото английско първенство много рядко си спомням такива мачове (арсенал-тотнъм4-4) докато в италия и испания почти всяко дерби е спектакъл. Но нали комерса е англия затова там се играе най-красивия футбол, обаче в англия истината е че има 4 отбора чиято хегемония рядко може да се наруши от някой, докато в испания и италия , а аз смея да сложа и германия в тази сметка всяка година борбата за влизане в шампионската лига е доста голяма и между различни отбори. Някой ще каже че послените 2 години на полу-финали са били по 3 английски отбора - да това е така, но именно защото това са единствените класни отбори от англия разполагащи с доста повече пари от да кажем италиянските и немските клубове. Щом първенството е толкова класно, защо всяка година средняшките отбори от англия се дънят в УЕФА. Мога още доста да говоря, но едва ли има смисъл, така и така едва ли ще повлиая на промитите ви мозъци (глори глори) *sick* отборът който от месец май 2008 година има с по 2000 фена повече от всички останали - това не е комерс нали?

MRLIVERPOOL
02.03.2009 15:06

biznesmen баш пък в италия да е красив футбола *wink* англия и испания това е ... *smile*

bianconero27
02.03.2009 14:56

yankeez, супер красивия, резултатен, интригуващ и не знам си още какъв футобл в Ангрия е насаждан само от медиите и по-точно от Диемите. Особено пък тоя сезон в Италия стават далеч по-интересни мачове, а като гледам и в Испания. Просто на острова взеха прекалено много да гледат крйния резултат и заебаха вякакво качество, красота е тем подобни *wink*

biznesmen
02.03.2009 14:54

в Испания и Италия се играе най-красив футбол

bianconero27
02.03.2009 14:50

2 страхотни мача този уикенд: Интер-Рома и Атлетико-Барса. Първия го гледах и стана наистина невероятен мач. Много голове, много положения, нерви имаше, абе баш дерби си стана. Жалко само, че Интер пак се измъкнаха и то за пореден път не без съдийска помощ. Сега разбрах, че посягането, а не удрянето е дузпа *sick* Евала на Рома, които дори след като стана 3:3 пак бяха натикали нерадзурите в тяхната половина и редуваха положение след положение. Уви нито една не влезе...
Сега като гледах клипчето от Атлетико-Барса. Ми те водачите можело още доста да отнесат. Двата гола на Агуеро супер калитарски. И двата след груби грешки в защита на Барса. Иначе първите голове на Анри и Форлан бяха страхотни!
Малко ми е странно какво прави в класацията мача Селтик-Ст.Мирън, където няма и грам интрига. Все пак изгледах репортажа и само мога да кажа, че Накамура продължава да е онзи страхотен играч, който беше още в периода си в Реджина. Жалко, че Серия А го изгуби.

yankeez
02.03.2009 13:11

Хаха в Англия кога ша направят такова шоу? И колко пъти английски отбор е влизал в топ 5? Еми, не са много, разправят, че бил най-красивия футбол в Англия, е кво става, последно време хич ги няма... Иначе мачовете наистина бяха много интересни. *wink*

LucHo_GoNzaLez
02.03.2009 12:25

Атлетико и Барса са направили наистина феноменален мач.Заслужено са №1: в тая класация.