ЦСКА освободи нападател, бил на 39 години

10:56
ЦСКА освободи нападател, бил на 39 години
ЦСКА реши да освободи нигерийския нападател Кабиру Алауса. Причина за това са разочароващите медицински изследвания на футболиста. Според лекаря, който е направил прегледите, нигериецът е най-малко на 35 години, съобщава "7 дни спорт".

Той обаче пристигна в България с паспорт за 26-годишен. Лекарите са установили, че Алауса има някои здравословни проблеми, свързани най-вече с гръбначния стълб и ставите на краката. Ръководството на червените веднага е предприело мерки и се е отказало от привличането му. Още повече че за нападателя нигерийската футболна асоциация поиска 100 000 долара, а парите в ЦСКА в момента са кът.
Според някои статистически сайтове Алауса е на почти 40 години. Турското електронно издание Bahisci.com например твърди, че футболистът е роден на 1.01.1970 г.
Нигерийският нападател Кабиру Алауса не скри разочарованието си, че си тръгва от ЦСКА. Той бе почти сигурен за ново попълнение на Армията, след като бе харесан от треньора Димитър Пенев. В крайна сметка обаче си стегна багажа скоропостижно и в събота отлетя за Нигерия.

- Доволен съм от престоя си в България. Тръгвам си с високо вдигната глава. Медицинските изследвания са лоши, а не моите качества, които показах - призна Кабиру Алауса пред "7 дни спорт". Той дойде у нас в началото на януари и се присъедини към лагера в Банско. По време на контролите в Кипър наниза 2 попадения с червената фланелка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

beto
02.03.2009 16:49

В повечето случаи дори самите африкански футболисти не са сигурни за реалните си години.Много от тях се раждат в доста първобитни градчета, където не се води никакъв регистър а самото възрастно население в тези градчета изчислява годините по меко казано странни критерии.Но, като цяло африканците се славят с невероятна физическа издържливост.Нека си спомниме, какво направи на световното в Италия камерунецът Роже Мила.А официално се водеше на 38 години.След четери години в щатите , когато би трябвало да е на 42 пак отбеляза.Но пак казвам това са само официалните му години, защото тогава някои източници изчисляваха , че е над 50!!!И все пак на колкото и да е бил този пример показва, че човек като си може годините остават на заден план! *smile*

lubo_nemaniq
02.03.2009 15:16

Ами това не е първият случай на измама във възраста.Четох наскоро,че африканските футболисти доста често си измислят възрастта и си правят фалшиви паспорти само и само да заиграят в Европа.Знам за един случей,в който 27 годишен футболист от 2-ра дивизия на Камерун разбира,че европейски отбор търси футболист от Африка на неговия пост,но 23 годишен!Нашия герой решава да се пробва и си прави фалшиви документи с подправена дата на раждане.Което е смешно,защото рано или късно биологичния часовник на дадения играч няма да сгреши.Нищо чудно Алауса да е и на 45 години.Младолик ми изглежда момчето... *joking*

Hecepuo3eH
02.03.2009 15:05

MB_KrisS -> Нещо против ЦСКА ли имаш. Все пак един от първвите измислени футболисти беше Гарба Лавал от леффски. Според мен такива нямат място тук, по-добре да пуснат някой юноша.

MB_KrisS
02.03.2009 13:35

Това може да се случи само в България и в частност в ЦСКА *joking*

denso_90_vn
02.03.2009 13:19

*sad* абе биваше го ама си личеше че има нещо ! тромав беше !

cska_kazanlak
02.03.2009 11:40

Аз и преди имах съмнения за възрастта му, явно съм имал основания за това...