Пловдивският съд: Минев е на Левски!

18:07
Пловдивският съд: Минев е на Левски!
Пловдивската прокуратура категорично отхвърли жалбата на президента на Ботев Димитър Христолов относно преминаването на Велеслин Минев в Левски.

Шефът на "жълто-черните” искаше да си върне Минев, но бранителят ще продължи да играе на "Герена”. Трансферът на Минев при "сините” бе осъществен през 2006 година от бившия изпълнителен директор на клуба Константин Дервенков и спортно-техническия шеф Костадин Костадинов за смешната сума от 35 000 лева. Сделката бе осъществена в момент, когато босът на "канарчетата” бе извън страната. Христолов обвини тогава двамата в измама и присвояване на пари. Президентът на Ботев отправи претенции към своите служители, че са направили продажбата без негово знание и разрешение. Според Христолов, Дервенков и Костадинов са прибрали около 90 000 лева. Тази седмица ще бъдат заведени две искови молби в пловдивската прокуратура срещу Димитър Христолов.

Едната е от дребните акционери на "жълто-черните” за документна измама и присвояване на средства в особено големи размери от президента. Шефът на "канарчетата” е кредитирал клуба през 2002-2005 година с над 1 милион евро, но в договорите неговите данни са от личната му карта, която е издадена през 2007 година. Искът от акционерите на "жълто-черните” ще бъде внесен на пети март. Втората ще бъде от доскорошния изпълнителен директор на Ботев Борислав Димитров, който разтрогна договора си по вина на клуба, заради неизплатени две заплати. В договора му е записано, че неустойката за прекратяването на контракта му по вина на клуба е в размер на 105 000 лева.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KILLna7
02.03.2009 20:21

*lol* Да им сложиш нож на гърлото се съмнявам че ше дойдат да играят тук.Ако ще и цела арабия да им дадат пак ще се прецакат. *joking* Не е възможно просто. *sad*

kic0
02.03.2009 19:58

израелеца обещал на левски че ако ги закупи ще купи роси бенаюн и фернандо торес на 100 процента е сигурно съобщи гонг израелеца също е обешал на левскарите да купи и карлос тевез от манчестър юнаитед наи-добрия нападател в англия!!!

Kalinho
02.03.2009 18:53

тоя май да вземе да си смени адвокатите, че вече бая дела изгуби и има да плаща разноски вместо заплати в Ботев