Миодраг Йешич: Не се плаша от външните врагове

19:23
Миодраг Йешич: Не се плаша от външните врагове
"Страх ме е от вътрешните врагове, но такива в Литекс няма", твърди треньорът на “оранжевите” Миодраг Йешич

Преди празненствата за спечелването на Купа България, които се проведоха в “Сръбска скара” и в Ловеч, треньорът на Литекс Миодраг Йешич говори специално за WINNER.BG.

- Г-н Йешич, оставате ли в Литекс за новия шампионат?

- Защо толкова се притеснявате за мен. Не е ли по-важно, че Литекс спечели Купата на България. Няма ли да ни оставите да празнуваме, да се насладим на трофея. Защо не ме питате на кого ще посветим Купата на България.

- Добре, на кого я посвещавате?

- На нашия президент Гриша Ганчев. С него е лесно и приятно да се работи. Гриша Ганчев е бивш спортист и разбира доста от спорт, много неща знае. Желаем догодина да му подарим участие в Шампионската лига. Поздравявам спортно-техническия щаб и играчите, които заслужиха Купата на България. За този успех най-много допринесоха футболистите, затова им благодаря. Гриша Ганчев и играчите заслужават всяка година да участват в евротурнирите. Доволен съм от всичките момчета. Радвам се, че се класирахме за турнира за Купата на УЕФА и излязохме в Европа. А можеше да не стигнем до евробитките, но това щеше да е напълно незаслужено.

- Доста ласкаво се изказвате за Гриша Ганчев, май ви се остава в Ловеч. Но въпреки това непрекъснато се говори, че ще бъдете освободен?

- Преди и след всеки мач, този въпрос непрекъснато ми се задава. Аз съм мирен, спокоен човек, знам си цената, знам какви разговори съм водил с ръководството на клуба, какво сме се договорили. Знам къде сме сбъркали... Поради тази причина бях много спокоен преди финалната среща. Затова спечелихме купата, затова всички сме радостни.

- От къде идват атаките срещу вас?

- Много хора, не знам защо искаха да ме изгонят от Литекс, за да не завоюваме трофея. Това са външните ни врагове... Когато бях наставник на ЦСКА обявих, че не се плаша от външни врагове. Страх ме е от вътрешните. За мое щастие в Литекс нямам вътрешни врагове. Поради тази причина взехме купата и осигурихме участието си в евротурнирите.

- Имате ли гаранции, че ще продължите да подготвяте състезателите на ловешкия тим?

- След края на сезона ще стане ясно дали ще остана в Литекс.

- Като достигнахте до евромачовете, каква ще е мотивацията ви за домакинството с Черноморец?

- Искаме да вземем и бронзовите медали. За целта обаче трябва да бием бургазлии, а Локо Сф да сбърка срещу Берое.

- Защо не изглеждате безумно радостен?

- Би трябвало да бъдем щастливи, защото спечелихме мач, в който залога бе голям. Но не съм напълно удовлетворен, понеже се надигравахме тактически, а поради тази причина липсваше атрактивната игра. Моите момчета излязоха доста напрегнати на терена на ст. “Васил Левски”, защото имаше възможност да не участваме в евротурнирите. Това бе най-важния ни двубой за сезона. С началния съдийски сигнал почнахме да контролираме положението, това ни успокои и премахна донякъде напрежението. След почивката Черно море не съумя да мине центъра. За наша радост успяхме да вкараме гол и да запазим резултата. Така постигнахме целта си. Все пак този трофей ми е по-сладък от титлата, която завоювах с ЦСКА. Тя бе 30-а за “червените”, но на успеха на “оранжевите” се радвам повече.

 - Ако не бяхте допускали грешки, Литекс можеше да постигне доста повече?

- Грешките бяха допуснати преди да дойда в Литекс.

- Нима сте безгрешен?!

- Най-голямата грешка е безобразната кражба, с която бяхме ограбени от съдиите в Стара Загора срещу Берое. Нещо подобно се случи и във Варна, в шампионатния ни мач с Черно море. Ако Литекс не бе ограбван, сега щеше да е на второто място. Нека не се повтарям. Единственият път, когато Литекс сбърка е срещу Видима-Раковски. Тогава обаче футболистите ми изпуснаха да реализират 10 голови положения. Признавам, за този двубой е виновен Литекс и никой друг. Аз имам вина за равния ни резултат със Славия, защото исках да запазя силите на момчетата за полуфиналната среща със Ботев Пд. Видяхте как се разви срещата и аз се оказах прав. Така през тази пролет отборът сбърка срещу Видима, аз сгреших срещу Славия и нито един друг двубой не признавам за грешка. Не признавам равния резултат в Стара Загора и не признавам загубата от Черно море във Варна.

- Може би сте доволен, че БФС наказа съдиите за срещите ви в Стара Загора и във Варна?

- Какво ме грее. Нали сме четвърто място, а не на второ. Какво ме грее, че са ги санкционирали, нали изгубихме 5 точки. С тях щяхме да имаме 58 т. и щяхме да сме втори., независимо, че загубихме от Видима и завършихме наравно със Славия.

- В София ви върви тази пролет?

- Четвърти път играем в София и записахме четвърти положителен резултат. Аз съм ги кръстил “четири оранжеви мига от пролетта”. Те ме правят щастлив.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация