Никола Спасов: И Литекс не поемаше риска да атакува

16:02
Никола Спасов: И Литекс не поемаше риска да атакува
"За съжаление ние сбъркахме първи в тактическото надлъгване", констатира треньорът на Черно море.

През 2006-а Черно море се класира за последната среща за Купата на България, където отстъпи на ЦСКА с 1:3. В тазгодишното издание на надпреварата “моряците” отново стигнаха до финала, но не успяха да надделеят над Литекс и отстъпиха с 0:1 в среща, в грозен, скучен двубой, изпълнен с тактическо надлъгване. След неуспеха, на треньорът на Черно море Никола Спасов не му бе лесно, въпреки това прие да говори специално за Winner.Bg.

- Г-н Спасов, след 0:1 от Литекс на финала, накъде ще водите Черно море?

- Предстои ни да вървим в положителна насока. Ще се опитаме да станем пети в първенството - предстои ни гостуваме на Видима Раковски. Ще се опитаме да победим в Севлиево, за да играем за Интерто. Ще продължаваме да градим още по-силен състав, който да е с по-големи възможности, амбиции и цели. Ще се развиваме, ще направим добра лятна секция.

- Защо загубихте финала?

- Един изгубен финал, винаги е изгубен финал. Да стигнеш до Рим и да не видиш Папата, тежко е. Животът продължава, продължаваме да работим, убеден съм, че нещата ще се развиват положително за клуба.

- Споделяте ли мнението, че Черно море не игра добре срещу Литекс?

- Страшно съжалявам, че не се представихме на ниво. Определено можем повече. Получи се типичен финален мач, в който нямаше кой знае колко интересни ситуации. В България не се играе красив футбол, подхожда се предпазливо. Същият бе подхода и на ловчанлии. Никой не поемаше риска да напада масирано, чакаше се кой ще допусне фаталната грешка. За съжаление ние сгрешихме първи. После не извадихме достатъчно футболни аргументи да изравним, да се върнем в мача

- Доловихме напрежение във футболистите ви?

- За мен то бе необяснимо. Играчите не можаха да се отърсят от него. Жалко, че не играха на възможностите си, а в този мач трябваше да ги надминат. Или поне да достигнат максимума си. А в един финал се дава всичко от себе си...

- Това ли бе най-слабия ви мач за сезона?

- В никакъв случай. Това, че момчетата се представиха под възможностите си, не мога да го определя като най-посредствения ни двубой.

- С по-класни и с по-опитни футболисти навярно щяхте да вземете трофея?

- Определено имаме нужда от класни попълнения. Ако ги притежавахме, дори щяхме да сме по-напред в класирането на “А” група. Все пак съм доволен, защото с тези футболисти записахме един сравнително добър сезон.

- Защо играхте толкова защитно? Ако бяхте заложили на повече нападатели, срещата можеше да се развие друго яче?

- След като приключи една битка, тогава е доста лесно да се каже, че другият вариант е бил по-добър. Така реших, така го изиграхме финала... Просто желаех да дам повече сигурност на отбора. В такава среща се чака единия от двата тима да сгреши, за съжаление ние го направихме. Жалко, защото можеше да постигнем невероятен успех в новата история на Черно море.

- Ще останете ли в Черно море и за следващия шампионат?

- На този въпрос ще трябва да ви отговори някой от клубните ръководители.

- Някакви претенции към реферите?

- Казвал съм, че търся грешките в себе си. Не бягам от отговорност, когато не играем добре и губим срещите си. Не мога да обвинявам арбитрите за играта ни. Когато се представяме добре, съдийството не е решаващ фактор.

- В такъв мач май не бива да се допуска гол след изпълнение на статично положение?

- Голяма част от футболистите ми прегоряха, затова подцениха ситуацията.

- Защо не успяхте да създадете достатъчно голови положения?

- Ако играчите ми бяха по-спокойни, по-отпуснати, щяха да изглеждат по съвсем друг начин. За съжаление сгрешихме първи, а после нямахме ситуации при които да върнем попадението.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация