Патрик Виейра : Арсенал е в сърцето ми

14:22
Патрик Виейра : Арсенал е в сърцето ми
Легендата на Арсенал вярва, че Манчестър Юнайтед и Челси ще са фаворитите за спечелването на Премиър Лийг през следващият сезон.

През изминалата седмица "The Sun" даде възможност на своите читатели да зададат въпросите си към френския национал и съответно да получат отговори от звездата на Интер. Ето и най-интересните въпроси зададени към дефанзивния полузащитник:

Въпрос 1: На кой играч подражавахте, когато бяхте хлапе и играехте футбол на улицата?

Патрик Виейра :
Когато бях млад, моят герой беше Луис Фернандес, който играеше в полузащитата на френският национален отбор. Той беше много силен физически и труден за преодоляване от своите противници играч и аз наистина му се възхищавах. След като започнах да се занимавам с професионален футбол, в мой кумир се превърна Франк Рийкард.

Въпрос 2: Всеки един фен на Арсенал бе натъжен от вашето напускане на клуба. Въпросът е: Ние не изгубихме ли твърде добри играчи за относително кратък период от време? И нещото, с което нито един фен на Арсенал не е съгласен..... - разполагахме ли с достойни млади таланти да ги заменят? И също така, одобрявате ли политиката на клуба да изгражда млади таланти, отколкото да процедира като Юнайтед и Челси, които купуват завършени футблисти и звезди?

Патрик Виейра:
Аз не смятам, че Арсенал се нуждае да купува звезди. Съставът на Арсенал в момента е фантастичен. Аз смятам, че в титулярните 11 са нужни не повече от един, двама по опитни играчи, които с опита си да предадат спокойствие в тежките мачове. В сегашния състав на Арсенал начина, по който се развиват младите футболисти и периода, за който го правят са фантастични.

Загубата на Фламини е голям удар по амбициите на клуба, защото той бе фантастичен през целия сезон, но ако ръководството успее да задържи останалите играчи вярвам че съставът ще стане още по хомогенен и сработен, и ще върви напред.

Въпрос 3: Кой виждате като основен съперник на Франция на ЕВРО 2008?

Патрик Виейра :
Аз все още смятам, че ние разполагаме с много силен и сработен състав, който има сили да спечели трофея. За да отговоря на въпроса, все пак ще кажа Германия, които не играят особено впечатляващ футбол, но винаги са на финалите. И другите отбори разполагат с много качествени играчи. Италия е доказана марка в европейския футбол, а другия отбор който може да поднесе изненада винаги е Холандия. Нашата група е изключително трудна.

Въпрос 4 : Как смятате че ще изглежда Арсенал следващият сезон и ако вие бяхте мениджър, къде бихте подсилили тима, и кой бихте избрали?

Патрик Виейра :
Това което наистина е важно за Арсенал е да задържи своите играчи за следващата кампания. Ако те успеят да го направят ще постигнат желаната стабилност. По начина, по който се представиха през този сезон, аз смело мога да твърдя че играха най-добрия футбол в Европа. Но в края на кампанията с натрупването на многото последователни важни срещи се усети умора в тима и липсата на опит. Ако играчите останат сплотени, смятам че ще са по-близо до титлата през следващия сезон без да се правят големи покупки през лятото. Сегашният Арсенал има сили да е на върха и го доказа през изминалият сезон, когато не достигна съвсем малко на талантливите млади играчи да спечелят златото.

Въпрос 5 : Обмисляли ли сте треньорска кариера и бихте ли поели Арсенал след Арсен Венгер?

Патрик Виейра : Не, за момента аз не се виждам като мениджър - това не е пред моя поглед на този етап. Но никога не се знае, след 10-15 години аз мога да променя моето мнение, но за момента съм доста далече от това. Когато приключа с футбола, смятам да отделя по-голямо внимание на тренировъчния център за деца "Димбарс" в Сенегал, който основах преди няколко години. Естествено аз виждам перспектива в Африканския футбол и смятам, че има потенциал да се развие на по-високо ново.

Въпрос 6 : Кой ще спечели Премиър лийг през следващия сезон?

Патрик Виейра : Ако трябва да отговоря със сърцето си, щях да кажа Арсенал разбира се. "Артилеристите" няколко сезона се разминават с трофея и ще е чудесно да го спечелят в следващата кампания. За мой втори избор бих назовал Ливърпул, защото не са печелили домашен трофей от много години. Все пак смятам, че Манчестър Юнайтед и Челси ще са тимовете, които ще си оспорват трофея, защото те имат нужния опит.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация