Балъков покани бургазлии на мач в събота

21:58
Балъков покани бургазлии на мач в събота
Красимир Балъков даде първата си пресконференция, преди мачовете от първенството в "А" група. Мениджърът на бургаския тим сподели пред присъстващите журналисти, че е много удовлетворен от проведената предсезонна подготовка. Той призна, че в досегашната си треньорска кариера не е постигал толкова позитивни резултати в контролните мачове.

Наставникът на "акулите" заяви, че футболистите са работили абсолютно професионално в подготвителния период и постигнатите резултати се дължат най-вече на тяхното влагане в тренировъчния процес. Въпреки това Балъков призна, че има още много неща, по-които да се работи тепърва с отбора, но постепенно, стъпка по стъпка, всичко ще дойде на мястото си.

Балъков сподели, че в отбора няма контузени състезатели, като само Светлин Симеонов все още лекува травма в рамото и със сигурност няма да попадне в групата за мача с Ботев Пловдив. Треньорът шеговито заяви, че съжалява за това, че не може да пусне в игра повече от 11 играчи, тъй като според него повечето от футболистите със старанието си в подготовката и контролните срещи, заслужават да играят във всеки мач. Той съобщи, че Тодорин Димитров ще играе през пролетта в Етър, за да може да се развива, тъй като е млад и перспективен състезател.

Треньорът се спря и на мащабните планове, които той заедно с мажоритарния собственик на клуба Митко Събев и Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов са си поставили като цели за реализиране. Всичко ще започне с изграждането на Кампуса в Сарафово, който е уникален както за страната, така и за цяла Източна Европа. Неговото завършване около Нова година ще позволи на много млади футболни таланти да се обучават в европейски условия и да градят основните си футболни навици и умения. Наред с това там ще бъде и основната подготвителна база за представителния отбор на Черноморец Бургас.

Балъков сподели пред медиите, че в отбора има изграден съвет на състезателите, в който влизат капитаните Пламен Крумов, Траян Дянков и Николай Кръстев, Адриан Фернандес – като представител на чужденците в тима, както и Николай Николов. Чрез тези футболисти треньорският щаб ще се информира за проблемите и нещата, които трябва де се решават в движение, за да може играчите да имат всичко необходимо и да мислят само и единствено за изявите си на терена.

На срещата с журналистите присъстваха и двама от капитаните Пламен Крумов и Николай Кръстев, които споделиха, че в отбора има много добър климат и всички се отнасят професионално и отговорно към задълженията си. Според опитните футболисти след идването на Красимир Балъков в отбора, те са научили много нови неща, усетили са и различният - позитивен начин на работа, който новият спортно-технически екип налага. И двамата бяха категорични, че отборът има сили и възможности да се представи на добро равнище през пролетния полусезон и да подобри чувствително мястото си в крайното класиране на шампионата, спрямо това, което заема в момента.

На въпрос дали пред играчите има поставена задача за класиране в края на сезона, отговорът бе че всеки мач е за себе си и във всеки ще се търси победата, която проправя пътят към челните места в класирането.

В заключение Красимир Балъков се обърна към всички фенове на Черноморец Бургас и футбола в града, да дойдат в съботната вечер на стадион "Лазур" и да подкрепят отбора в първия му пролетен мач, защото според него всичко, което се прави е за феновете, за хората, които да съпреживяват и да се радват на спортните успехи на отбора, който обичат. А за да се получи всичко това, ръководството на тима ще създаде атмосфера, близка до тази, която сме свикнали да виждаме на стадионите във футболна Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари