ФА Къп - Финалът

15:26
ФА Къп - Финалът
Кардиф Сити и Портсмут се срещат на "Уембли" в спор за 126-ия финал на ФА Къп.

През този сезон във водещия турнир на Футболната Асоциация имаше повече изненади и зрелища, отколкото би могъл да сглоби дори писател на сапунени опери.

Кардиф и Помпи се приготвят да кръстосат шпаги в дома на английския футбол, надявайки се на успех в този финал. И за двата отбора е ясно, че успехът след последния съдийски сигнал би означавал място в турнира за Купата на УЕФА, което още повече засилва тяхното желание за триумф.

Последните 13 сезона преминаха под монопола на Манчестър Юн., Арсенал, Челси и Ливърпул, но този уикенд нещата изглеждат коренно различно, като главните участници са отбор завършил в средата на класирането в Чемпиъншийп и предварително соченият за фаворит състав на Портсмут, който едва в последните кръгове на сезона отстъпи от местата даващи право на участие в европейските турнири заемайки осма позиция.

Отборът на Кардиф достигна до заключителната среща след като победи на 1/2-финала отборът на Барнзли. "Песовете" приеха ролята на убиец на гиганти през настоящата кампания на турнира, след като отстраниха съставите на Ливърпул и Челси, за да завършат своето участие срещу отбора ръководен от Дейв Джоунс.

Безспорните козове на мениджъра на уелсците са бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър и дошлият от Мидълзбро холандец Джими Флойд Хасълбенк. За крилото Джой Ледли, това може да бъде последно участие с оглед неговия предстоящ трансфер през лятото. В случай, че Фаулър не е възстановен напълно, в стартовата 11-ка като партньор на Хасълбенк ще започне Поул Пери, който се възстановява до скоро от травма в областта на бедрото.

Хари Реднап се приготвя за своя първи финал във ФА Къп, след повече от 40 години като играч и треньор. Безспорно най-ценния успех за неговите момчета бе този срещу "червените дяволи" при това на "Олд Трафорд", след което в 1/2-финала се справиха отново като гости с новия член на Висшата Лига Уест Бромич Албиън.

Джърмейн Дефоу отново няма да може да вземе участие, тъй като той вече участва през този сезон в турнира с отбора на Тотнъм. Добрите новини за Хари Реднап са свързани със завръщането от контузии на капитанът Сол Кямбъл и вратарят Дейвид Джеймс.

Нванкво Кану най-вероятно ще води атаката на Помпи заедно със своя сънародник Джон Утака. Друг нападател в лицето на Дейвид Нюджънт също декларира своята готовност да попадне в групата за мача, а Папа Буба Диоп ще заеме своето титулярно място в централната част на терена, след като бе оставен извън групата за двубоя с Фулъм през изминалата седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация