Обединението на Пирин стана факт

19:10
Обединението на Пирин стана факт
Обединението на благоевградския футбол в един клуб бе завършено напълно, след като на общото събрание на клуба бе оповестена новината, че регистрацията на дружеството ПФК Пирин Благоевград е вече напълно законно, съобщи сайтът на "орлетата".

Дългоочакваната новина оповестиха на пресконференция ръководителите на елитния благоевградски тим Николай Галчев и Петър Байкушев в присъствието на почти всички нови акционери в клуба, както и цялата журналистическа гилдия на областния център.

Клубът вече няма мажоритарен собственик, а 15 равноправни акционера и два миноритарни представителя, с по един процент, на двата фен-клуба в Благоевград- "АК Пирин СС" и "Фен-клуба на привържениците на Пирин". Приети бяха и промените в надзорния съвет на клуба, като той вече ще бъде в състав Николай Галчев, Петър Байкушев и Георги Бижев, който влиза на мястото на Венцислав Низамски. В управителния съвет на клуба също бяха направени промени, като той ще бъде в състав включващ Захари Хаджийски, Асен Шехов, Малин Халачев и новоизбраните Димитър Бояджиев и Васил Миладинов, които заменят досегашните членове Кирил Ваклинов и Гроздан Стаменов.

В Благоевград вече е налице един силен футболен отбор, който ще бъде отворен за всеки, който милее за спорта и по-специално за футбола в този град, категоричен бе Николай Галчев.

От ръководството на тима изразиха благодарност към общинското ръководство в лицето на кмета Костадин Паскалев за гласуваната в бюджет 2009 сума от 750 000 лева за наложителнaта реконструкция на стадион "Христо Ботев".

Сред основните приоритети на дружеството са подобряване на тренировъчните бази на отбора, развитието на Детско-юношеската школа, както и цялостното подобряване на мениджмънта. Приоритет също така ще бъде и работата с привържениците на клуба, като за тях съвместно с общината ще се търси място за фен-клуб и фен-магазин, който да бъде и база за разпространение на спортни артикули.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация