Илиев: Носим отговорност пред целия град, който представляваме

16:38
Илиев: Носим отговорност пред целия град, който представляваме
След края на есенния дял от сезона наш събеседник по традиция бе старши-треньора на Берое Илиан Илиев. В обзора за един неуспешен полусезон си говорихме с него за причините да се стигне до тук, за двете подадени и неприети оставки, за футболистите, които бяха привлечени, за предателствата, за схемата на игра, работата на спортния щаб, предателствата, дисциплината. Погледнахме към смяната на собствеността. Поговорихме за напускащите футболисти и трансферните цели, както и за бъдещето на Берое. Прочетете и чуйте интервюто с треньора на Берое. Интервюто е на официалния сайт на старозагорския тим.

- Г-н Илиев, доста труден полусезон както за вас, така и за феновете на Берое. Направете едно кратко обобщение за представянето и играта на отбора през есента.
- Така е. Нещата са свързани. Като отбора е добре и феновете са доволни. Сега имахме един период, в който бяхме свикнали само да вдигаме нивото. Този сезон за нещастие тръгнаха на лошо нещата и така продължиха, с малко изключение при трите поредни победи, и така приключи полусезона. Неприятно е. Със сигурност усещахме, че хората не са доволни от нас, но в тези ситуации на нас ни е било два пъти по-трудно, тъй като носим отговорност за нашето индивидуално представяне, а и за целия град, който представляваме. Предните години накарахме целия град донякъде да се гордее с нас, сега е обратното. Ако тръгнем да търсим причини няма нужда да говорим за програмата, как тръгнахме в мачовете в началото с Литекс и Лудогорец където можехме да точкуваме, дори и с Черноморец тези изгубени точки. После инерцията от това за първи път я усетих. Никога не ми се беше случвало. Сигурно и на футболистите. Да тръгнеш да излизаш на терена и да играеш на всяка цена за точки. Това е много обременяващо. Така се получи в доста мачове. В някои мачове не се представяхме толкова зле - визирам мачовете с ЦСКА, Лудогорец, Литекс, дори Левски, но малко не ни достигаше да вземем точки. Лошото впечатление би се променило ако в мачовете с Калиакра, Локомотив (Пловдив), Черно море и Миньор бяхме точкували. Тогава равносметката мисля, че нямаше да е толкова негативна.

- На два пъти бяхте готов да си тръгнете, но в крайна сметка ръководството застана твърдо зад вас. Трудно ли ви убедиха да продължите работата си в клуба?
- Някои хора си мислят, че подавам оставка, за да ми я отхвърлят. Винаги когато съм го казвал това нещо и съм искал да си тръгна съм бил твърд. Особено след мача с Локомотив (Пловдив). Тогава бях твърдо решен и не да бягам от отговорност при резултатите и че не вярвах, че аз и футболистите може да излезем от тази ситуация, а единствено това, че загубихме усетих, че ние загубихме вярата в нас. Нещо, което бяхме градили с години. Предните години винаги имаше някакъв дразнител да останем. Продължавахме да работим заедно, макар че сме имали и други възможности - конкретно аз и доста от тези футболисти, които няколко години образно казано носиха отбора на гърба си. Говоря за Слави Жеков, Диан Генчев, Петър Костадинов, Станислав Бачев дори, които са малкото от единадесетте от финала за Купата, които останаха. Това са тези четиримата плюс Здравко Илиев. Най-важното беше, че исках да си тръгна заради това, че загубихме вярата на хората в нас. Това е най-важното в нашата работа и мисля, че сме го доказали. Ръководство така поставиха нещата. Казаха, че имам договор и трябва да го изпълня, а лятото ще решаваме. Другото е че ако си бях тръгнал тогава... казвам го още веднъж, че тогава не ми се стоеше и една минута в отбора, в града и дори в съблекалнята. Казах го тогава и на футболистите. Но така поставиха нещата, че щях да съм избягал. Другото е че каквото и да се беше случило след това ако си бях тръгнал виновника пак щях да съм аз, тъй като всеки нов човек дошъл нямаше да може с магическа пръчка да промени нещо, а най-лесното оправдание щеше да е: "Аз така заварих нещата". Това е едно от нещата, които винаги сме намирали някакъв дразнител да продължим - дали отпадането в "Б" група, след това влизането, участието в евротурнири... сега този дранзител вече беше изчезнал. Бяхме загубили доверието и нищо не ме задържаше. Доста хора работят далече от семейството, но вече четири години да си далеч от децата си и семейството и те да имат нужда от теб и в такава ситуация е съвсем нормално моето желание на 100% да беше да си тръгна.

- Оценката ви за представянето на футболистите, които бяха привлечени през лятото? Оправдаха ли очакванията ви и вие лично тези футболисти ли искахте или имаше други, които по една или друга причина не успяхте да привлечете?

- Ще почна малко по-отдалеч. Футболисти като Диан Генчев, Петър Костадинов, Слави Жеков са хора, които 3-4 години бяха в основата на всичко, тъй като един отбор се гради основно в средата на терена и там се решават нещата. Най-главната вина е наша, че не успяхме да им намерим достойни заместници, а не да ги караме с контузии да влизат и да помагат. И те имат това желание, разбира се - да помогнат на отбора. На тях мога да кажа едно голямо благодаря за това, което направиха през тези години. Трябва да погледнем и към това дали сме имали финансови възможности да погледнем към пазара навън и да намерим техни заместници. Лятото според възможностите, които имахме ние можехме да се оглеждаме в момчета като Светльо Петров, Кристиян Кръстев - момчета с качества и млади, но на подготовката видяхме, че не могат да дадат нещо повече от опитните. Тръгваме от там, за да стигнем до там, че да имаме толкова точки всеки е можел да даде доста повече. И най-вече треньора да оцени реално нещата. Трябва да погледнем и това, че за един нов футболист, особено ако идва от по-ниско ниво е много важно къде попада. Ако имахме изграден стил на игра щеше да е друго. Ако бяхме запазили хората, които градяха този стил те нямаше да имат проблеми и сега нямаше да се питаме въобще дали са се адаптирали. Просто ние загубихме този стил на игра по причини, за които вече говорихме. Креативността ни спадна, а да не отиваме и до там, че допускахме много грешки в първите 4 мача, които фрапиращо насочват към лошото представяне. Допускахме абсурдни индивидуални грешки, които доведоха и до спада на тонуса в мачовете.

- Донякъде отговорихте на следващия въпрос, но все пак ще го задам. Като че ли през този сезон на отбора изневериха най-вече опитните футболисти. Вместо да успеят да поведат отбора след неприятното начало те като че ли малко се покриха. А може би и силите не стигаха. Сякаш не бяхте предвидили подобен развой. Отчитате ли това и като своя грешка?
- Казах, че винаги и за всичко, което може да се допусне като грешка съм отговорен аз и затова и бях готов да си тръгна и го повтарям. Другото е че ние не смятахме Петър Костадинов, Дидо Генчев и Слави Жеков, който се оправи по-късно от контузията да са водещите. В тази ситуация трябва да поемат отговорност младите момчета в средната линия, които им беше времето и трябваше да усетят, да застанат и да поемат своята отговорност. Не може да прехвърляме всичко на 36, 34 или 35-годишни футболисти, които Дидо е от началото от 2008 г. дойде с нас, Петьо и Бачев дойдоха по-късно, Слави също - тези хора дадоха всичко, това съм убеден, но виждате, че физиологията на човека не позволява да са на едно ниво, на което са били преди 2-3 години. Не са ме разочаровали. Мисля, че дадоха всичко от себе си. Имаше момчета покрай тях, които трябваше да усетят този момент, да имат по-голямо самочувстие и отговорност и да си поемат ролята, тъй като имат повече физически сили от тях, а и футболни умения щом са при нас.

- Някои фенове ви упрекват, че залагате на една и съща схема на игра, до болка позната на съперниците и отбора е предвидим. Ние забелязахме промени както в схемата, така и в указанията на играчите, но сякаш промените също не дадоха резултат. Как си обяснявате това?

- Аз не мога да разбера. Вярно е че някои журналисти, особено местните винаги пишат, че играем 4-5-1, макар че започнахме първенството с двама чисти централни нападатели - Евгени Йорданов и Владислав Златинов. Говорим и за мача с Лудогорец, и мача с Литекс като гости. След това решихме да променим, да вкараме трети халф и да играем само с един чист централен нападател и две крила. Променяхме постоянно тактиката. Играли сме и с двама пред защитата. В мачовете с ЦСКА, Лудогорец и Левски играхме 4-1-4-1. Мисля, че в дефанзиен план се получаваха нещата. Ако някой ни обвинява, че не сме сменяли схемата е смешно, тъй като постоянно променяхме нещо. Специално в дефанзивен план в тези мачове отборът стоеше много добре тактически. Вярно е че ни липсваше завършващата фаза. Видяхте и в мачовете за Купата с Лудогорец, а и с Левски и ЦСКА не стояхме лошо. Това не мога да го приема, че не сме променяли схемата. Променяхме и схемата и хората, които играеха в предни позиции. Играли сме с крила, които играят с десен крак по левия фланг, променихме всичко. Ако искат да променяме схемата, аз с трима защитника няма как да играя, защото това е връщане назад. Който следи нещата знае и вижда и хората, с които подхождаме да играем. Мисля, че тези хора няма как да кажат, че сме играли с една и съща разгадаема схема. Какво да кажат тогава ЦСКА, Левски, Литекс или пък най-вече Лудогорец, които изкараха сезона с 10 полеви играча плюс Иван Стоянов.

- Доволен ли сте от работата на спортно-техническия щаб?
- Спортно-техническият щаб съм аз и хората зад мен. Естествено, че не сме доволни от нашата работа. И то главно за определянето на селекцията. Тръгнахме още от началото на годината, още след втория-третия мач с обвинение и то от хора близки до нас за физическа подготовка, което не е приятно за нашата обстановка. Трябва да кажа, че четири години сме работили почти едно и също, така че от тази гледна точка не мисля, че има проблем. В доста мачове показахме, че проблеми с физическата подготовка нямаме. За друго като спортно-техническо ръководство мисля, че е естествено, че пропуските при нас са най-големи, тъй като ние подготвяме футболистите и то ако имаме някакви пропуски, каквито със сигурност имаме, те са най-вече в това, че не успяхме психически да предразположим футболистите след четвъртата, петата загуба. Там вече не сме попадали в такава ситуация и ни беше трудно да потърсим начини. Опитахме много различни неща. Мисля, че главно в психологически план не можахме да да се справим с това футболистите ни да излязат след 5 или 6 загуби футболистите да излязат и да покажат всичко, което могат. Това мисля, че е много трудно да го направи някой.

- Предаде ли ви някой през последните месеци?
- Не, такива силни думи е трудно да използвам. Хората, специално феновете, които идват и всеки мач ни подкрепяха, вярно имахме някои неща, спомняте си какво се случи в Каварна, не беше приятно. Но от тази гледна точка и при тези резултати на друго място би била доста по-лоша обстановката. Верните фенове оцениха това и ни подкрепяха до край. А и в тази обстановка всеки би бил недоволен от представянето, но пак казвам хората ни подкрепяха - и във Враца и тук в домакинските мачове. Ние посрещнахме от седемте ни мача вкъщи петте първи отбора, така че имахме дразнител и може и те да ни подкрепят, а и в някои мачове ги оправдахме. Заболя ме, че някои доста близки хора, не казвам ме предадоха, но просто в момент като този, колкото и да звучи странно, трябва да кажа, че е най-полезния ми период. От този период може да научиш доста неща - за тези 15 мача плюс един за купата. Преди като печелехме и всичко вървеше на някои неща не обръщахме такова внимание, оставяхме ги на втори план. В някои моменти спортно-техническото ръководство и футболистите бяхме толкова сами, че усещахме по-сериозно. Мен най-много ме заболя, че много близки хора, които се идентифицираха с победите на отбора, купата, миналата година добрите резултати бяха едни от първите, които се обърнаха срещу нас. Не казвам за широката част на публиката, а хора много близки до нас, които съм смятал, че биха били с нас при каквито и да е резултати. От това ме заболя, но пък казвам, че това е много добър период, в който да научим това как да се излезе, как се чувстват футболисти, как да подходим към тях. Никой от нас не беше изпадал в такава ситуация. Мисля, че сме си извлекли поуките и най-важното е че ни пооредяха приятелите, но мисля, че този период беше важен, защото ако продължавахме с успехите нямаше да разберем кои са ни истинските приятели.

- Упрекват ви, че някои футболисти нямат нужния респект към вас, тъй като не сте твърд и дори груб към тях. Усещате ли нещо подобно у играчите си? Известно е че вие предпочитате да няма глоби за играчите и ги защитавате дори когато грешат. Промени ли се нещо в това ваше мнение?
- За респекта не знам. На наша тренировка няма футболист, който да е отговорил по някакъв начин на някой от спортно-техническия щаб. Футболистите са интелигентни момчета, които знаят как работим. Те също бяха в такава ситуация, в която бях и аз. Най-лошото за тях е че бяха в ситуация след 6 загуби и ние отвън каквото и да направим те са хората, които трябва да променят нещата. Ако някой смята, че глобите могат да променят даден футболист и да направят така че да дава повече жестоко се лъже. Един футболист ако излиза под угрозата, че ако сгреши по някакъв начин ще е глобен, продукцията му ще е по-малка от това, което може да даде. Футболистите знаят дори когато мълча по изражението каквото мисля. Проблеми с дисциплината в тренировките сме нямали. Вярно с картоните в някои мачове, спомняте си мача с Черноморец, а и други ситуации... миналата година завършихме без червен картон, а сега имаме два или три, ако не се лъжа. Там дисциплинарно може да се погледне, но има вътрешен правилник и който е сгрешил си е платил картона. Но глобите са крайна мярка и няма човек, който да ме накара, убеди и докаже, че с една глоба човека би се променил. Важен е личния контакт и да може да разбере какво си му простил и какво очакваш от него.

- През сезона собствеността на Берое се промени, бе назначен нов Съвет на директорите. Вие като треньор усещате ли промяната?
- Да, усещам я. Със сигурност ако беше старото ръководство или по-старите такива със сигурност щях да съм си тръгнат отдавна. Не казвам, че са били и отнасяли лошо към мен, напротив. Просто тези хора като дойдоха казаха, че не ги интересува какво е било досега. Говорихме вече за момента когато бях решил да си тръгна и тази среща, където им бях поставил въпроса, че трябва да се промени нещо. Имаше един промеждутък от три месеца от началото на преговорите до осъществяването на сделката, които се отразиха - на мен не толкова, но на футболистите. Те не бяха толкова вътре в нещата и имаше някакви съмнения и несигурност, а точно тогава започна и първенството. Хубавото е и че тези хора дори при лоши резултати дойдоха - след мача с ЦСКА, след това имаше период на четири по-добри мача и след това загубата от Черно море и Левски и останалите резултати. Това, което разбрах, че тези хора дори при негативен резултат си замълчават. Може да са недоволни, но не излизат открито, това си остава между нас споделено. Тези хора могат и направиха така, че да има някаква конфиденциалност в един клуб. Това е много важно. Второ трябва да има ред и по какъв начин да се изразява недоволство от даден резултат и даден мач, а не по примера на други хора, с които работим, което не е добре за нас, за футболистите, за целия клуб и за имиджа на клуба в общината да са с отбора само когато побеждаваме. Много е лесно да се идентифицираш с победите и при една загуба или лош резултат да отидеш веднага от другата страна на барикадата и да критикуваш футболистите, а при следващата победа да ги прегръщаш пак. Това новите хора не го правят и е добре за нас, а тези примери можете да ги погледнете от началото на първенството - критиката за физическата подготовка например. Съгласен съм всеки един от ръководството да постави пред нас нещата ако е недоволен от нещо, а има много неща от които могат да са недоволни от нас, макар че сме се опитали да ги направим по най-добрия начин, но има място, време на което ръководството и треньорското ръководство да си кажат тези неща, а не пред цялата футболна общественост. От там започват коментари - ръководството не е доволно, този си тръгва, другия си отива, физическата подготовка зле, пансион за девици... тези неща не са неприятни. Новото ръководство със сигурност са били недоволни от някои наши представяния, но което са имали са го споделяли на четири очи с мен.

- В близките месеци предстои да бъде реновиран терен №3 и първия отбор да тренира на него. Можете ли да ни разкажете малко повече по този въпрос, а също така може ли да очакваме още подобрения по базата?
- Най-после мисля, че се намериха средства и неща, които да се промени това, което 20 години не е правено тук - да имаме два терена. Има вече трети терен даден. Като се затопли времето ще започне да се прави дренаж и тревна настилка, за да може да се смени и тревната настилка на първия терен. Проекта е, всъщност не проекта, а така както е замислено е да има три тренировъчни терена на трева, за да може и школата и децата да тренират на добри условия, а не да ходят на онези условия, които няма да им помогнат да израснат като футболисти до момента, а и водят до контузии. Това което те имат като идеи е да се направят и подобрения по стадиона, но това зависи какви договори ще се подпишат с общината и не искам да влизам в подробности, но идеите са много добри и са изпълними.

- С оглед незавидното класиране и отпадането от турнира за Купата на България какви са целите през пролетта?
- Този път няма да ви кажа това, което съм казвал друг път като сте ме питали като сме играли добре и сме трупали точките - да играем добре и да радваме хората. Сега единствено ни интересува да се подготвим добре зимата и да натрупаме достатъчно точки, за да сме спокойни, а не да излизаме в мачове, в които основната задача е да се вземат само точките независимо как. Вие сте свидетели, че тогава не се играе много красиво. Това ни е идеята да се натрупат точки. Знаем, че ни предстоят също трудни мачове, но все пак е по-добре в първите 8 кръга да играеш у дома 5 мача, отколкото в първите 8 мача да домакинстваш на Лудогорец, Черноморец и ЦСКА и да гостуваш на пет стадиона, на които очакват срещу теб да си направят точките.

- Липсата на високи цели оказва ли влияние на отбора и манталитета на играчите? И какво трябва да се случи, за да може тима да си постави цел Лига Европа?
- Вече ви казах, че този период е много полезен, защото в него можеш да оцениш точно качествата на играчите. Имали сме много периоди, където имаме в 17-ия кръг 30 точки където е много лесно. Аз съм го имал този период и в чужбина, тогава влизат и от Б отбора момчета, но всичко е по инерция. В този период, който мина досега може да се оценят на доста хора не само футболните качества, а и психологическите, защото във футбола при изравнени възможности спортно-технически на отборите това влияе много.

- През есента изпратихте двама юноши на клуба да играят в Б група където да трупат опит. Равносметката за Георги Динков е 12 мача или 1080 игрови минути и 2 гола, а Мартин Райнов записа 10 мача или 608 минути, като в тях се разписа веднъж. Следите ли изявите им и имат ли бъдеще в Берое?

- Разбира се следим. На Георги Динков му гледах поне три мача, тъй като играе в Спартак във Варна. Имам контакти и със спортно-техническото ръководство там. Доволни са много. Залагаха на него като ляв защитник, сега мина от другата страна като десен, но щом се справя и там това е добре. Идеята, която имахме на тази възраст да отидат да се обиграват и да играят на високо ниво мачове се изпълнява, така че сме доволни.

- През този полусезон Берое разполага с цели 5 вратаря. Защо се стигна до това и на колко от тях ще разчитате през пролетта?

- До това се стигна първо заради това, че на летния подготвителен лагер бяхме с трима вратари - Мартин Теменлиев, Теодор Скорчев и Мирослав Радев. След това Радев се контузи и привлякохме това младото момче Наско Янев. Така останахме с трима вратари докато се възстанови Миро. След това не може по средата на годината да освободим някой от тях. Дойде момента, в който станаха тези поредни загуби и Мартин Теменлиев и Теодор Скорчев и двамата се разколебаха, Мирослав Радев не беше готов. Атанас Янев е прекалено млад и не става все още. Принудихме се да привлечем опитен вратар, който не е повлиян от резултатите на отбора. Мисля, че донякъде, колкото и някой да ни е обвинявал, оправдано го привлякохме. Застана необременен от резултатите, а и има и опит, който в няколко мача ни помогна много. За пролетта е рано да се дискутира. Идва и подготовка, има месец до началото й - със сигурност Теодор Скорчев, Иво Иванов и Мартин Теменлиев ще продължат.

- Днес съобщихте имената на седем футболисти, с които ще се разделите. Споделете вашият коментар за това...

- Този ден ми е най-трудния. Има го два пъти на сезон при нас за съжаление. Най-трудния и не го казвам от куртоазия, а наистина е така. Това е по-труден ден и от мача ни в Монтана, който беше след 7 загуби. Труден е защото с тези хора си бил и в трудни и в добри моменти, с повечето от тях. С повечето от тях, като прибавям и Бачев, бяхме в добри моменти и сме преживяли хубави неща. С всеки мога да кажа само добри думи. Видяхме се, пожелахме си успех. И в двете страни се видя разбиране. Благодаря им за това, което направиха за нас. Особено на хора като Петър Костадинов, Диан Генчев, Станислав Бачев, Евгени Йорданов е изключително културен и възпитан човек, който на тези години мълчеше, а е най-титулувания от всички - преминал е през ЦСКА, играл е в чужбина, ако му бях казал и десен бек щеше да играе, за да ни помогне. Владислав Златинов също е добър футболист, но той е футболист, който трябва да играе постоянно, има самочувствието и затова нямаше много възможности този сезон и преценихме, че е по-добре да си намери някъде където да играе постоянно, а той е в такава възраст, че трябва да играе постоянно.

- На двама от тях, Петър Костадинов и Диан Генчев, стана ясно, че ще предложите работа в клуба. Стана ли ясно каква точно?
- Със сигурност ще е скаутска работа, ще се уточнява допълнително, до началото на сезона има доста време.

- Нека продължим с евентуалните нови футболисти. Имате ли уверение от ръководството,че ще Ви дадат нужните средства за селекция?
- Никога не сме поставяли ултиматуми. Хората казват, че каквото е нужно в момента. Обстановката е такава, че не много отбори се отпускат да дават големи трансферни суми. Имаме уверението, че това, което е в нормалното ще ни се осигури. Въпросът е да намерим точните хора. Както и да погледнем нещата ние вече 3 години търсим заместници на нашите креативни хора. Идват халфове и си заминават, но така и не можем да намерим заместници на нашия пазар. Ще се опитаме от чужбина, но и там е трудно в зимния трансферен прозорец, тъй като пазара е по-оскъден, тъй като има доста футболисти, които са с договор.

- Основно на българи или на чужденци ще наблегнете през този трансферен прозорец?
- Играли сме едно първенство само българи. Ако не можем да намерим на нашия пазар ще потърсим в чужбина. Затова не бързаме с нищо. Търсим точните хора първо. Видяхте, че направихме две контроли, които за мен бяха много полезни, тъй като е много по-добре да видиш хората на живо отколкото да им гледаме DVD-та и клипове в YouTube. Тези неща са полезни, но важното е да се продължи да се търси, както аз, така и хората покрай мен.

- През изминалата седмица в две контролни срещи тествахте доста чернокожи футболисти и трима българи. Някой от тях успя ли да ви впечатли?
- Не много. Трудно е да докараш футболист и то по средата на полусезона. Има едно момче, на което му обърнах внимание, но когато подпишем договор ще ви кажем и кой е.

- Гледахте и мачове в чужбина. Набелязохте ли вече някой играч?
- Да, гледахме много, но дали ще се привлече футболиста зависи много от клуба, в който играе, желанието на футболиста и неговите финансови претенции.

- Ясна ли е програмата за подготовка? Каква е тя?

- Започваме на 8 януари, на 9 имаме медицински прегледи. От 14 до 28 януари е лагера в Алания, там където ходим вече трета година ще отидем. След това се прибираме и от 1 до 13 февруари отиваме в Албена и ще участваме на турнира там.

- Предвиждат ли се контроли в Алания?
- Да, ще има две контролни срещи.

- Преди няколко месеца ви питахме за хранителния режим и възстановяването на футболистите. Промени ли се нещо по този въпрос?
- По хранителния режим ръководството има идеи, но нямаше как да се случат нещата. Имаме идеи да се направи организирано хранене на отбора и това ще се случи догодина. За възстановяването на футболистите за първи път от много време след като дойде новото ръководство имаме пълен картбланш доктора да се запасява с да не кажем най-модерните, но най-необходимите неща. Така че в този план, както в подготовката, така и в първенството ще имаме това, което ни е липсвало преди. Предишните ръководства са правили каквото могат, но сега ще ги имаме.

- Предстоят коледни и новогодишни празници. Пожеланията ви за всички свързани с Берое - футболисти, фенове, ръководство...
- Първо да сме живи и здрави. Минахме всички заедно тежък период. Вярно някои в този период скочиха от кораба. Но трябва да ви кажем, че ние, аз, футболистите, спортно-техническото ръководство, ръководството сме правили всичко възможно да не сме в тази ситуация. Не ни стигнаха напълно силите. Ще се опитаме всеки да изкара добре празниците, да се абстрахираме от тези неща, за да може след паузата тези, които сме разочаровали да ги привлечем отново за каузата на Берое.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация