Божидар Искренов: Час по-скоро трябва да се върнем на шампионския връх

20:16
Божидар Искренов: Час по-скоро трябва да се върнем на шампионския връх
"Получих потвърждение от г-н Батков, че ще бъда спортно-техническия директор на клуба", твърди Радостта на народа

Сагата около назначаването на Божидар Искренов на поста изпълнителен директор на Левски се завихри досущ като сапунена опера през тази седмица. Според легендата на Левски той вече е изпълнителен директор, защото има уговорка със собственика Тодор Батков. Според треньора Велислав Вуцов обаче назначението на Искренов съвсем не е факт, а самия той е твърдо против. Трудно може да се гадае как ще завърши сапунката, като потърсихме за мнение Искренов, който през седмицата разпространи и нарочна декларация до медиите. Ето какво каза Искренов, специално за Winner.Bg.

- Господин Искренов, какво става с вашето назначение в Левски?

- Имах два разговора с господин Батков, по негова покана. Срещнахме се на 6 май в неговия офис, където той за пръв път ме покани да работя в Левски, на поста технически директор. След това получих за втори път потвърждение и смятам, че въпросът е приключен. Не мисля, че господин Батков би се отметнал.

- Защо тогава още не сте влезли в длъжност?

- По-разумно бе да оставим това да се случи след края на първенството. Обединихме се около това мнение с Тодор Батков. Така че най-вероятно през следващата седмица официално ще бъда назначен на поста.

- Прехвръкнаха искри между теб и Вили Вуцов, това остави впечатлението, че трудно ще работите в един екип?

- Просто изразих несъгласие с изявленията на Велислав Вуцов, касаещи моето положение във футболен клуб Левски. Не мисля, че е редно точно той да определя кой ще работи в клуба и кой не. Неговото мнение по въпроса е без всякаквo значение, самия той го каза. Така че, не виждам защо трябваше да дава мнение и да разбунва духовете. Не е колегиално, все пак ще ни се наложи да работим в екип.

- Всъщност в какви отношения сте с Велислав Вуцов?

- Познаваме се, играл съм при баща му. Нямам кой знае какви контакти с него, все пак той работеше извън София. Смятам, че той се доказа като треньор, постигна успехи в досегашната си работа.

- Ако не сте удобен на Вуцов, обаче трудно ще виреете на "Герена"?

- Аз мисля, че Левски е прекалено сериозен клуб и си има стройна организация. Всеки трябва да си върши работата, аз моята, треньорите тяхната.

- Всъщност вие с какво ще се занимавате, на поста на Сираков ли ви назначават или нещо по различно?

- С нормалните задължения на един спортно-технически директор. Тези неща са въпрос на уточняване със собственика и не искам да хвърлям светлина преди да съм влязъл официално в длъжност.

- Това за вас е шанс да се върнете след близо 20-годишно отсъствие на "Герена".

- Толкова ли станаха вече. Да, аз съм си левскар по душа, момче от "синия" квартал. Няма нищо по нормално от това да се върна и да работя за Левски.

- Познавате ли сегашния клуб, наясно ли сте с обстановката?

- Аз доста отдавна се върнах в България, така че следя нещата отблизо, често идвам на стадиона. Не смятам, че съм далече от нещата, които се случват. Познавам отлично играчите, въобще наясно съм с това какво предстои.

- Какви ще бъдат амбициите ви, Левски да играе хубав футбол или да печели победи?

- Естествено, че и двете. Но ние трябва час по-скоро да се върнем там където ни е мястото, на шампионския връх. Задачата пред клуба е догодина да бъдем отново първи в крайното класиране.

- Левски обаче постигна големи успехи в Европа, това не остава ли приоритет?

- Естествено, че е нормално да се стремим към успехи в Европа. Те са мерилото за класа на един клуб.

- Бяхте въвлечен в политиката, много се говори, че принадлежността ви към партията на Ахмед Доган ще ви създава проблеми?

- Едното няма нищо общо с другото. Политическите ми амбиции са едно, футболните - съвсем друго. Освен това смятам, че доста се спекулира с тези неща от хора, които не искат да ме видят в Левски. Мисля, че привържениците на отбора ме обичат и едва ли ще се стигне до проблеми с тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stenli111
18.05.2008 00:39

Загубихме титлата, но спечелихме Искренов..... 100% правилен ход........ а що се отнася до онова плямпало вуцов не става дори и за Б отбора на Левски....

andibb
16.05.2008 21:29

батков най-накрая си намери другарче по чашка.