Анчелоти остава начело на Милан

13:58
Анчелоти остава начело на Милан
Карло Анчелоти остава треньор на Милан и през следващия сезон, но бразилците Кафу и Сержиньо изявиха своето желание да напуснат клуба.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани потвърди информацията, че Анчелоти няма да напуска независимо от това, дали отборът ще участва в Шампионската Лига или Купата на УЕФА през следващия сезон.

Кръг преди края в серия "А", "росонерите" се нуждаят от победа над Удинезе, докато Фиорентина трябва да загуби при гостуването си в Торино, което изглежда по-скоро невероятно.

Каквито и да бъдат резултатите в двете срещи, Галиани настоява, че позицията на Анчелоти няма да бъде застрашена:

"Независимо от това, дали ще участваме в Шампионската Лига или Купата на УЕФА, Анчелоти ще бъде нашият треньор през следващия сезон."

"Това, което казах на момчетата е, че ние трябва да излезем и да победим Удинезе, защото ще бъде срамно Фиорентина да загубят своя мач и ние да не се възползваме от шанса си."

"Ще бъде разочароващо, ако не се класираме за Шампионската Лига, тъй като в последните 6 години ние постигнахме забележителни резултати там."

Кафу и Сержиньо ще напуснат клуба и ще се завърнат у дома. 37-годишният Кафу обмисля дали да прекрати своята кариера. Ето какво каза той пред ТВ канала на Милан:

"Аз изкарах пет чудесни години, в които успях да спечеля всичко. "

"Моментът да напусна настъпи. Това е тъжно и трудно, но аз знаех, че рано или късно ще дойде онова време, когато трябва да се завърна в Бразилия. Аз не знам дали ще продължа да играя, когато се прибера у дома."

Сержиньо, който е на 36 години напуска "Сан Сиро" след 9 години прекарани в клуба.

"След проблемите, които имах с гърба преди две години, аз не успях да се завърна към своята оптимална форма, за това смятам, че сега е най-подходящият момент да се сбогувам с клуба и моите съотборници.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация