Кану герой за Помпи във финала на ФА Къп

22:07
Кану герой за Помпи във финала на ФА Къп
Отборът на Портсмут се наложи над Кардиф Сити с минималното 1:0 след попадение на нигерийския нападател Нванкво Кану 10-на минути преди края на първото полувреме. Грешка на вратаря на уелсците позволи на футболиста на "Помпи" да донесе трофея за своя отбор. Победата означава участие през следващия сезон в турнира за купата на УЕФА.

Мениджърът на отбора от Висшата Лига Хари Реднап записа победа още в първия си финал като футболист и мениджър. Въпреки поражението в тази среща, отборът на Кардиф показа доста грамотен футбол, като имаше и няколко добри положения за гол, които не бяха оползотворени. Противно на очакванията за доминация от страна на Портсмут, те приеха играта в тяхното поле, играейки в приспивно темпо. Това можеше да им изиграе лоша шега, ако не бяха адекватните намеси на 2-3 пъти от страна на Дейвид Джеймс.

За Кардиф не взе участие Роби Фаулър, явно поради все още недостатъчно добро възстановяване от травмата, която лекуваше. Джими Флойд Хасълбенк обаче започна в титулярната 11-ка, но не помогна с нищо на своя отбор.

Ето какво заяви развълнуваният Хари Реднап пред Sky Sports 1: "Това е фантастично изживяване. Да спечелиш ФА Къп е наистина мечта. Аз имам семейство и успехът посвещавам именно на него. Аз съм толкова радостен за тях, както и за всички останали."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lil_james
18.05.2008 09:59

Кану е много класен футболис.Сега той показа истинската си класа на финала!