Боримиров: На Левски нищо не мога да откажа

15:19
Боримиров: На Левски нищо не мога да откажа
"През новия шампионат ще мачкаме наред", убеден е новият спортно-технически директор на "сините"

Даниел Боримиров влезе в управата на Левски! Това е новината, която стана известна след като "сините" биха Славия с 2:1 на ст. "Георги Аспарухов". Очакваше се Гиби Искренов да наследи поста на Наско Сираков, но в край сметка Борето прие, след като преди това възнамеряваше да продължи да играе футбол или да бъде помощник-треньор в щаба на Велислав Вуцов.

Роденият на 15 януари 1970 г. Боримиров е популярен със своя огромен хъс и с дългогодишния си опит – юноша е на Бдин (Видин), в Левски идва през 1990 г. След 5-годишна игра със "синята" фланелка е привлечен в Мюнхен 1860, където изкарва 9 шампионата. През пролетта на 2004 се завръща в Левски, превръща се в символ на победата. Ето какво каза новия спортно-технически директор на Левски Дани Боримиров пред представител на Winner.bg.

- Дани, първо да ти честитим новия пост! Съвсем наскоро каза, че искаш да продължиш да играеш футбол. Какво в крайна сметка те накара да приемеш предложението на Тодор Батков?

- Не мога да отказвам на Левски. Като футболист, треньор, директор или какъвто и да е, винаги ще се раздавам напълно за този клуб. Доста се колебаех дали да приема офертата... В крайна сметка реших, че като съм нужен, трябва да работя. Прецених, че имам сили да се справя с предизвикателството. Знам, че никак няма да ми е лесно, но съм свикнал да преодолявам трудностите. Благодарен съм на господин Батков, ще се постарaя да не разочаровам доверие и кредита, който ми дава нашата публиката. Убеден съм, че с общи усилия ще върнем Левски там, където му е мястото, защото второто място въобще не му приляга. За това ще работя с пълния си потенциал, със сърце и душа. Аз съм длъжен на Левски, защото от "Герена" тръгнах към големия футбол.

- На мача с ЦСКА имаше един плакат "Боромиров, само ти ни остана". Може би този плакат надделя върху колебанието ти и те накара да приемеш поста?

- Футболът е за феновете, а Левски притежава страхотна публика, заради която си заслужава да се раздаваш. Благодаря на запалянковците ни, че са оценили онова, което съм направил за Левски и за тях. Ще се старая да не ги посрамя и за в бъдеще.

- Тодор Батков каза, че Левски има предварителен договор с нападателя на Ботев Пд Георги Христов. Ти работи ли по привличането му в сянка, ще ни кажеш ли кои са другите ти предстоящи действия като шеф?

- Да, наистина Георги Христов има предварителен контракт с Левски, водят се разговори за още няколко футболисти. Знаете, че Томашич си тръгва, трябва да бъде намерен негов заместник. Търси се в България, Унгария, Чехия...Първенството завърши, все още не съм си поел дъх, има време, всичко ще стане ясно най-скоро.

- Кои играчи ще продадете?

- В публичното пространство вече се появиха информации, че към Николай Димитров има интерес от сериозни клубове от Англия, Германия, Румъния.

- Добре де, ако случайно Николай Димитров не бъде продаден, от къде ще вземете 200 000 евро за Георги Христов?

- Май ме взехте за финансов директор...

- Обяви се, че е налице сериозен интерес от чужбина към вратаря Гошо Петков?

- Георги Петков има договор с Левски до 2010 г. Велислав Вуцов много желае да остане, за да помогне на отбора.

- Говореше се, че Левски иска да привлече дефанзивния халф на Локо Сф Иво Иванов? Той ли ще е твоя заместник?

- Наистина имаме нужда от дефанзивен полузащитник, но не е ясно кой ще привлечем. Трябва първо добре да обмислим нещата.

- Каква е програмата максимум пред Левски?

- Титла, купа и много успешни евробитки. Трябва да влезем групите на УЕФА. Вече казах, че на Левски второто място въобще не му подхожда. Вили Вуцов има свои виждания, а ние ще му помагаме да ги реализира. Ще работим така, че да в следващия шампионат да покажем другия образ на Левски и на... ЦСКА. В новия шампионат трябва да мачкаме наред, с красива игра.

- Стойчо Младенов афишира пред медиите, че в новия шампионат футболната мафия ще работи за Левски, като визира протежетата на Иван Вуцов?

- Несериозни приказки не ми се коментират.

- Последно, изпълнителен директор ли си, или спортно-технически? Какви ще са твоите правомощия?

- Точното наименование е спортно-технически. Моите правомощия е да работя за Левски с всички сили.

- Кой ще прави трансферите?

- Към клуба ще се изгради ново мениджърско звено, за което ще отговаря Кирил Вангелов.

- Смяташ ли, че Гиби Искренов таи обида, тъй като Тодор Батков преди това бе предложил твоя пост на него?

- Божидар Искренов е дал много на Левски, любимец е на публиката... Не мога да знам какво мисли и чувства Искренов, нито какви са мотивите на г-н Батков. Вече знаете, че Божидар ще отговаря за детско-юношеската школа, заедно с Руси Гочев.

- Твърди се, че помощник-треньорът на младежкия национален отбор Асен Букарев също ще получи ръководен пост на "Герена". Какви ще са точно неговите правомощия?

- До няколко дни всичко ще стане напълно ясно.

- Добре де, ще продължиш ли да играеш футбол, ако се наложи?

- Това ще реши треньора Велислав Вуцов. Ако има нужда, готов съм да изляза на терена. Но не мисля, че ще се стигне дотам.

- Но нали ще си шеф на Вили?! Значи ще можеш да му кажеш в еди кой си мач влизам да играя...

- Той е треньора, той решава кой да излезе на терена, какви функции да изпълнява. Сложих точка на футболните си изяви като футболист, въпреки, че не чувствах изчерпан, изморен или стар. Имах сили да бъда на игрището, но не всеки ден може да се появи такова предизвикателство. Затова приех поста.

- Като шеф на Левски ще трябва да се владееш, да не обиждаш с брутални думи почитателите на противниковия отбор. Срамуваш ли се, че хвърли бутилка по почитатели на ЦСКА, на стадион "Българска армия". Срам ли те е, че искаше автомат, за да стреляш наред?

- Хвърлих бутилката на земята, а не към феновете. Наистина казах обидни думи, защото бях ядосан от факта, че ни бе счупен рейса, че Емил Велев и Кръстовчев бяха уцелени с големи павета. След това нали се извиних?! За мен този случай е приключил... Сигурен съм, че поведението ми като ръководител ще се различава от поведението ми на футболист.

- Ти минаваше за човек на Наско Сираков и Станимир Стоилов?

- Аз съм човек на себе си. Обичам Левски и вече казах, че бих направил всичко за този клуб. Уважавам Наско и Мъри, не ми бе лека раздялата с тях.

- Не се ли плашиш, че се заемаш с функциите на Наско Сираков?

- Предизвикателствата не ме плашат.

- Футболистите приемат ли те вече като шеф? Ще промениш ли държанието си спрямо тях?

- Не само съотборниците ми, а всички в клуба ме поздравиха затова, че съм приел поста. Ще се старая да не ги разочаровам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pitona1973
20.05.2008 00:42

това могат само едни чорбари да го напишат едвали са могли да си помислят че" ЛЕВСКИ" (така се пише) ще се надяват на подкрепата на така наречена мафия" хахаха "това са пълни глупости и всички го знаят аз лично вярвам вав думите на Даниел Боримиров защото се вижда че сас новото лице на отбора който те първа ще се развива има много добри млади футболисти и те ще дадат всичко от себеси през новият сезон пожелавам им много успехи и се надявам да станат шампиони на страната през следващият сезон

neliv
19.05.2008 15:40

Какво има да го коментираме този Юда!Той сам си казва всичко! "Аз съм човек на себе си"!Полуидиот,даже не може да е и завършен идиот!
И вие ли сте идиоти?

Tarpy
19.05.2008 15:35

"През новия шампионат ще мачкаме наред", убеден е новият спортно-технически директор на "сините"
================
При положение, че мафията ще работи сега за Лефски, спокойно може да е убеден в думите си Боримиров.