Анри: Ето

22:36
Анри: Ето
Според Тиери Анри престоя на неговия съотборник Самуел Ето\'о в Барселона е към своя край и е време той да продължи в друга насока. Камерунският национал е свързван с трансфери в Италия и Англия, като най-напористи в стремежа си да го привлекат са отборите на Милан и Тотнъм.

"Ако бях на мястото на Сам, аз щях да продължа напред, но аз не решавам вместо него." - заяви французина пред "France - Football".

Относно реакцията на привържениците на Барса спрямо футболиста по повод наказанието му за мача с Реал, Анри добави:

"Аз не съм изпитвал никога подобен момент. Атмосферата бе много тежка."

За самия себе си, Анри смята, че е завършил сезона силно. След присъединяването си към каталунците от Арсенал френският нападател е трябвало да почива. Това той не го е направил и сега го отчита като огромна грешка:

"Когато дойдох в отбора, аз бях контузен. Поради това 6 месеца не свърших нищо. Франк Рийкард ме попита дали бих искал да бъда извън групата и да работя в продължение на 2 месеца върху физическата си подготовка, но аз му отговорих, че желанието ми е да бъда с отбора. Това определено бе грешно."

"Вкарах 18 гола във всички турнири, без да съм изпълнявал свободни удари или дузпи. Записах 10 асистенции на своята сметка и завърших с 4 попадения в последните 3 срещи от сезона. Това ме кара да мисля, че финалът му за мен бе добър."

Относно своето бъдеще, французинът изрази желанието си всичко между него и клуба да бъде чисто: "Ако не влизам в бъдещите планове на клуба, сега е момента да бъда информиран."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация