ЦСКА се присмя на Величков, лъжел и обичал да го щракат

19:57
ЦСКА се присмя на Величков, лъжел и обичал да го щракат
Наскоро адвокатът на бившия играч на "червените" Емил Гъргоров, Петър Величков зaяви, че ЦСКА са взели незаконно лиценз за "А" група тази година.

Както е известно, клиентът на Величков Емил Гъргоров заведе дело в Софийски градски съд срещу шампионите за неизплатени заплати в рамките на 60 хиляди евро.

От ръководството на шампионите обаче отговориха, заявявайки че адвокатът говори неверни за клуба неща, а целта му единствено са медийните изяви и светлините на прожекторите. Ето какво публикуваха в своя сайт шефовете на ЦСКА:

"На вниманието на г-н Петър Величков

Във връзка с последните медийни изяви на на г-н Петър Величков, сме длъжни да внесем следните уточнения:

Явно, заслепен от прожекторите и светкавиците на телевизионните камери и фотоапаратите, г-н Величков е пропуснал да се запознае в детайли с нормативните документи на БФС, които обаче не се свени да цитира под път и над път.

С удоволствие ще хвърлим малко повече светлина върху Правилника на БФС за статута и трансферите на футболистите, с надеждата да му спестим бъдещи излагации пред българската спортна общественост.

Нямахме намерение да се занимаваме с личността на г-н Величков, но вчерашните му изявления, относно правомерността на картотекиране на новите футболисти в нашия клуб, ще обърнем внимание на чл. 29/1/ от гореспоменатия правилник, който гласи следното:

При прекратяване на договор поради неизпълнени финансови задължения на клуба, последният губи правото си да получи компенсация за обучение, развитие и формиране на футболиста и няма право да трансферира футболисти от и за клуба в следващия трансферен период.

Изхождайки от горецитирания член, твърденията на г-н Величков, че заради неизплатени суми по договора на Емил Гъргоров ЦСКА няма право да извършва трансфери и респективно да картотекира футболисти през зимния трансферен период на 2009 год., са абсолютно несъстоятелни, защото:

1. Договорът на ПФК ЦСКА за преотстъпване на Емил Гъргоров е изтекъл, след което състезателят се завръща в клуба си Страсбург. Същият договор не е прекратен поради неизпълнени финансови задължения на клуба към състезателя, а просто е изтекъл.

2. Присъдената сума по делото в гражданския съд се оспорва от ПФК ЦСКА ЕАД, поради което не може да има изпълнение по него.

В заключение бихме искали да посъветваме г-н Величков, преди следващия път, когато му хрумне да се изявява пред българските медии и да натрапва личността си на спортната общественост, да се подготви малко по-добре, както подобава на истински юрист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

denso_90_vn
13.03.2009 09:53

*joking* "сър Майкал Чорни' -----> как можа да го напишеш бе човек *devil* ако той е сър *sick*

fggg
13.03.2009 00:06

ще видим кой последен ще се смее-да не се окаже сър Майкъл Чорни