Ман Сити направи важна крачка към 1/4-финалите, без изненади в УЕФА (видео)

02:10
Ман Сити направи важна крачка към 1/4-финалите, без изненади в УЕФА (видео)
Отборът на Манчестър Сити направи важна крачка към класирането на 1/4-финалите в Купата на УЕФА след като нямаше особени проблеми срещу датския Олборг. В първия 1/8-финал между двата отбора в турнира Сити спечели на своя "Исландс" с 2:0, като головете отбелязаха Фелипе Кайседо и Шон Райт-Филипс.

И двете попадения паднаха през първото полувреме. Еквадорецът Кайседо получи топката от Робиньо с гръб към вратата в 8-а минута, обърна се на границата на наказателното поле, елиминирайки Михаел Якобсен, и прати кълбото в мрежата на Карим Заза. Половин час след началото на срещата доведеният син на Иън Райт – Шон Райт-Филипс удвои аванса на Сити след самостоятелна акция и великолепен диагонален удар.
По-късно домакините имаха и претенции за дузпа срещу Робиньо, която не бе отсъдена обаче. Все пак Сити се оттегли с добър аванс преди реванша на 19 март.

Ето и всички резултати от 1/8-финалите в УЕФА, първи срещи:

Динамо Киев - Металист Харков - 1:0 (видео)
Хамбургер - Галатасарай - 1:1 (видео)
ЦСКА Москва - Шахтьор Донецк - 1:0 (видео)
Пари С.Ж. - Спортинг Брага - 0:0 (видео)
Вердер Бремен - Сент Етиен -  1:0 (видео)
Олимпик Марсилия - Аякс - 2:1 (видео)
Удинезе - Зенит Санкт Петербург - 2:0 (видео)
Манчестър Сити - Олборг - 2:0 (видео)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Futbulfen
13.03.2009 09:18

Очаквана победа на Ман Сити .. а колкото до Зенит на мене ми беше ясно,че един сезон на крилете на успеха за момента са максимума *wink*

bacardy_breezer
13.03.2009 08:21

За мен изненада е Удинезе - Зенит .Очаквах Х и дори минимална победа за руснаците ,а то си излезна 2:0 . Май Зенит няма да може да дублира с купата тази година ,защото ако италианците вкарат 1 гол в Русия ,Зенит ще трябва да търси цели 4.

pappi
13.03.2009 02:38

Не мисля,че имаше изненади тази вечер.....като изключа равенството на Хамбургер,поне според мен *thinking* Особено след като останаха с човек повече,германците имаха доста положения и трябваше да вземат преднина преди реванша,но нямаха късмет....а и мисля,че спестиха още 1 червен картон за турците---безумното влизане на Арда срещу вратаря на домакините Също така мисля,че Зенит заслужаваха да вкарат поне гол,да не кажа,че не трябваше и да паднат.....а Олимпик М имаха възможност да си решат спора с Аякс още в Марсилия,но многобройните им пропуски запазиха интригата !!! *beer*