Прогнози за \"А\" група

12:38
Прогнози за \"А\" група
Тежките гостувания на фаворитите могат да доведат до изненади, в 17-я кръг на българската "А" футболна група. Несъмнено, най-голям интерес предизвикват двубоите на водачите в класирането. Лидерът Левски гостува на Ботев в Пловдив, а шампионът ЦСКА приема на "Българска армия" отбора на Сливен.


БОТЕВ - ЛЕВСКИ Прогноза 2, Над 2.5 гола
Събота, 13.00 часа,

Независимо от формата и класирането на двата отбора, мачът помежду им е емблематичен за първенството ни и винаги е бил символ на нападателен и резултатен футбол. Основните проблеми за Костадин Ангелов са в защита, където лека травма получи Илиан Гаров. В атака Ботев игра интересно, а предвид манталитета на отбора и срещу лидера ще се действа офанзивно.
Левски бе на крачка от провал в домашния старт на сезона, но като цяло отборът действаше добре и направи повече силни неща в атака, отколкото гафове в защита. Сините са фаворити в Пловдив, но дългогодишната традиция Ботев да прави мача си на сезона именно срещу тях е повод за размисъл.

СПАРТАК ВН - БЕЛАСИЦА Прогноза 1, Под 2.5 гола
Соколите изненадаха всички с интелигентна и умна игра в Мездра и бяха далеч от трагичната форма в края на есента. Бразилецът Миранда очевидно е страхотно попадение, Малинди е в отлична форма, а Дуци Симонович е успял да въведе ред в халфовата линия и стабилитет в защитата. Пътят към спасението на варненци минава през задължителни домакински победи особено срещу тимове като Беласица, затова и мобилизацията ще е налице.
Едва ли може да се получи пълна представа за тима от Петрич от мач срещу шампиона, но по всичко личи, че на този етап отборът е кандидат номер 1 за "Б" група.Все пак един евентуален успех във Варна може да ги задържи на повърхността, но това едва ли ще се случи.

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ МЗ, Прогноза 1, Само единият отбор ще отбележи гол
Белите взривиха първия кръг с победата си в Ловеч, а играта им бе отлично подредена въпреки наполовина обновения състав. Агресивният стил очевидно допада на изпълнителите и макар и без големи звезди, Славия може да се превърне във фактора, който разбърква редовно картите и сметките на фаворитите. Мачът с Локомотив Мз е отличен шанс за утвърждаване на летящия старт, стига хората на Кузмановски да не изпаднат в състоянието, направило славистите флагман на изненадите.
Проблемите пред мездричани са сериозни и в кадрови и в игрови план. Липсата на Илиев, Силва, Мигел, Марков и Николов ще се компенсира трудно, а новите португалски попълнения ще имат нужда поне от месец за запознаване с особеностите в българския футбол.

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ ПД Прогноза 1, Над 2.5 гола
Неделя, 19.30 часа
Черноморец на Краси Балъков изглеждаше повече от агресивно на старта и няма никаква причина, особено срещу подобен съперник, нещата да бъдат по-различни. Самото връщане в защита на креативен халф като Марсио Нуньо е революционен ход на специалиста и дава залог за открита и резултатна игра.
Локомотив стана участник в истински спектакъл срещу Сливен и макар и покрит от шанса, стигна до много важна победа. Тези три точки са с особено значение за смърфовете заради тежката серия от мачове, която освен гостуване в Лазур предвижда домакинство на шампиона и гастрол на "Георги Аспарухов". Пловдивчани имат своите шансове в Бургас, но реално погледнато, те не са за предпочитане.


ПИРИН - ЛОКОМОТИВ (СФ) Прогноза Х, Двата отбора ще вкарат гол
Днес, 15.30 часа
Пирин започна сезона противоречиво. След като отстрани ЦСКА за Купата на България, последва загуба в първенството от Черно море. Точките на Орлетата за момента са малко и отборът трябва да разчита много на представянето си на собствен терен, за да не се окаже замесен в битката за изпадане. В Благоевград по принцип се играе трудно. И сега се очаква да бъде така. От своя страна Локомотив (София) започна ударно сезона и вкара пет гола във вратата на Миньор. Новото попълнение Мартин Камбуров не е загубил голмайсторските си качества и може да реши най-големия проблем на железничарите в последно време, а именно реализирането на голове. На стадион "Христо Ботев" очакваме много равностоен двубой, който е най-вероятно да завърши наравно.

ЦСКА - СЛИВЕН Прогноза 1, Над 2.5 гола
Любослав Пенев започна с победа начело на ЦСКА. Сега при дебюта си на "Българска армия" като наставник на шампионите Пенев ще се надява да види същото старание във футболистите, както на двубоя в Благоевград.
Играчите вече трябва да са разбрали, че от мачовете до края на сезона ще стане ясно дали ще останат в Борисовата градина.
ЦСКА има само една загуба в последните два шампионата и тя е именно от Сливен. Червените със сигурност ще бъдат много мотивирани, за да си върнат за това поражение.
Сливен загуби в първия си мач от пролетта в последната минута от Локомотив "Пловдив". Второ поредно поражение едва ли влиза в плановете на Йордан Лечков, така че тимът му няма да се предаде без бой.

ВИХРЕН - ЧЕРНО МОРЕ Прогноза Х, Двата отбора ще вкарат гол
Неделя, 13.00 часа
Този двубой ще се играе на неутрален терен, което веднага премахва фактора домакинство. Вихрен беше на крачка от спечелването на точка срещу Левски, но не издържа накрая. Момчетата на Филип Филипов показват красив футбол, но си личат многото проблеми, които отборът изпитва в защита. Точките на Вихрен са малко до момента, което може да се отрази негативно на футболистите.
Черно море започна с минимална победа срещу Пирин, която изкачи тима на трето място в класирането. Амбициите на Моряците са свързани с класиране в евротурнирите, а отборът притежава изпълнители за това.

МИНЬОР - ЛИТЕКС Прогноза 2 Първо полувреме 2 Краен резултат 2
Понеделник, 15.30 часа
Неутралният терен прави Литекс абсолютен фаворит в двубоя срещу Миньор. Определено най-силният играч на перничани е тяхната публика и нейното отсъствие със сигурност ще повлияе на изхода на срещата. В първия си мач през пролетта Миньор допусна пет гола във вратата си и се видя, че има страшно много проблеми в защита. Литекс тръгна с голяма кошница, която обаче беше преобърната от Славия още на старта. Нова грешна стъпка със сигурност ще прекрати шампионските амбиции на националния селекционер. Литекс е фаворит и би трябвало да победи без проблеми.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tobito
13.03.2009 14:54

Пирин - Локо (сф) 1Х
Ботев - Левски 2
Славия - Локо (мз) 1Х
Спартак - Беласица 1
ЦСКА - Сливен 1
Вихрен - Ч.Море 1Х
Черно-ц - Локо (пд) 1
Миньор - Литекс Х2

Успех на всички.

terro
13.03.2009 13:57

Ако се играят честно мачовете,Локо М и Сливен няма да паднат *wink* Както и Пирин *thinking*

fRSkn
13.03.2009 12:55

а и още повече ,че ЦСКА и Левски играят събота и ако се спънат не мислля ,че моряците ще изтърват да отидат на 2-ро място даже и временно

fRSkn
13.03.2009 12:42

За Славия и Локо мездра може да поспорим *wink* но Х-кса на Черно Море е АБСУРДЕН *stop*