Сенегал аут от Купата на Африканските нации (видео)

10:21
Сенегал аут от Купата на Африканските нации (видео)
Съдомакинът на турнира на Африканската купа на нациите - Екваториална Гвинея прекрати от по-нататъшно участие Сенегал, побеждавайки го с 2:1.

Мачът бе от втори кръг на Група "А" на турнира, преди началото на който Сенегал бе считан за основен фаворит в групата. Домакините обаче излязоха пределно амбицирани и в крайна сметка се поздравиха с успех. Подкрепяни от 30 хил. френетични зрители на стадиона в Бата, те откриха резултата в 62-ата минута чрез Ранди. Сенегалците изравните минута преди края на редовното време чрез Соу. Последва 6-минутно продължение, в края на което Алварес реализира победния гол за Екваториална Гвинея. Попадението вбеси играчите на Сенегал и на терена се разиграха батални сцени, в резултат на които Доу от Сенегал получи червен картон. Веднага след това реферът свири край на мача.

В първия си мач от Група "А" гвинейците победиха Либия с 1:0. Така, с актив от 6 т., което ги прави еднолични лидери, те вече си осигуриха участие в следващата фаза на турнира.



В другия мач от групата Либия и Замбия завършиха 2:2. С актив от 4 т. Замбия с почти стопроцентова сигурност отива на 1/16 финалите. Отборът може да отпадне, само ако в последните мачове от групата Замбия падне от Екваториална Гвинея, а Либия победи Сенегал.

Класиране преди последния, трети кръг в Група "А": Екваториална Гвинея 6 т., Замбия 4 т., Либия 1 т., Сенегал 0 т.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikiforzx6r
26.01.2012 13:53

дори и господ не може да помогне на сенегал с такъв смешен нападател като демба ба...

KingGeorge
26.01.2012 10:49

Евала на Екваториална Гвинея, много им се зарадвах снощи!