Илиан Илиев доволен: Добър мач

15:17
Илиан Илиев доволен: Добър мач
След победата с 2:1 над ФК Ростов разговаряхме със старши-треньорът на Берое Илиан Илиев. Той сподели, че е доволен от контролата, а резултата няма значение. Илиев не спести критика към играчите, че са се отпуснали за 10 мин. първото полувреме, което е довело и до гола за руснаците. Треньорът на Берое обясни още, че на отбора предстои и още една контрола в понеделник като съперника се уточнява. Вижте интервюто с него.

- Г-н Илиев, престижна победа в контролите, макар за вас вероятно те нямат такова значение...
- Контролите имат значение, резултатите не толкова. Но е хубаво да побеждаваш за самочувствие. Стана добър мач срещу добър отбор. Знаете, че Ростов са във Висшата лига и играят със самочувствие. Отговорихме физически добре. Не съм доволен от това, че има периоди в мачовете в които за 3-4 минути губим концентрация и позволяваме от нищо да ни създадат ситуации. Имаше го в първото полувреме, когато падна гола, а също така и в края на полувремето. Ако погледнем в първенството в първия мач водихме 1:0 в Ловеч и за 10 минути загубихме концентрация, присъствие на духа и това което сме като отбор на терена. С Лудогорец се получи същата работа. От тези неща не съм доволен и го казах на футболистите на полувремето. В такива ситуации, когато виждаш че другия отбор е в подем и ние сме малко паднали долу трябва по-опитните хора както се казва да изритаме топката напред, да излезе целия отбор, да се организираме. От тези неща съм недоволен, че пак имахме такива периоди. През първото полувреме изпаднахме в две ситуации в които не трябва да изпадаме, тъй като всичките усилия, които полагаме през останалото време пропадат за броени минути. Останалото – през първото полувреме имахме периоди в които не контролирахме топката, а това трябваше да го направим, както се получи през второто – да си я подаваме елементарно и от ситуациите се променя всеки един пас на терена и от самосебе си става атаката.

- Оставате до 14-ти февруари, ще изиграете ли поне още една контрола?
- Да. Искаме в понеделник да направим контрола, чакаме само да намерим противник.

- Завърши ли селекцията в Берое?
- Нашата селекция е изцяло приключила. Важното е да запазим желанието за игра и в първенството. Знаете, че предишните години втория етап от зимната подготовка правихме в България за да свикнем с атмосферните условия и терените. Със сигурност настроението което го имат тук футболистите идва и от терен, от време. Единствените ни опасения са като се приберем да намерим терен на който да тренираме и да свикнем на тези условия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chicken
10.02.2012 15:45

Браво на всички в Берое за победата, дори и в контрола тя е изключително важна срещу такъв силен съперник като Ростов. Дано и в първенството да има такива победи!

popi84
10.02.2012 15:43

Браво бе Зара, хубава победа, дано и в първенството покажете такава игра, успех *wink* Иначе Само Локо Пловдив