7 стъпки до върха

09:02
7 стъпки до върха
Отборите на Манчестър Юнайтед и Челси се оттеглиха на почивката при голово равенство (1:1) . Първият и вторият в Англия се изправиха отново един срещу друг в битка за спечелване на най-комерсиалния турнир в Европа .
/>
/> "Червените дяволи" демонстрираха по-добра игра през цялото първо полувреме , но една грешка в последните му секунди ги лишиха от заслужен аванс .
/>
/> Въпреки териториалното си надмощие през всичките 45 минути от страна на Юнайтед , първото положение бе пред вратата на Ван дер Саар , но негов съотборник изби с глава . В 6-та минута атака на Харгрийвс по дясното крило завърши с центриране на последният , но топката срещна тялото на футболист от Челси и Чех с вещина спаси . Две минути по-късно Джон Тери се намеси вещо не позволявайки на символичният домакин в тази среща да поведе .
/>
/> в 15-та минута Балак прехвърли хитро защитата на Манчестър Юнайтед , но Джо Коул не догади намерението на своя съотборник и опропасти неговите усилия . Отново Тери се оказа последна преграда за нападателите в червено , а минутата бе едва 17-та . Темпото на игра бе високо във всяка една минута .
/>
/> В 20-та минута при едно единоборство Макелеле и Скоулс се сблъскаха , а реферът от Словакия , Любош Микел декорира в жълто и двамата играчи . Тук като че ли той пресили нещата , тъй като французинът нямаше никаква вина .
/>
/> 23-та минута от срещата можеше да се окаже фатална за "червените дяволи" след като Тевес сбърка в собствената половина , топката попадна в играч на сините , но при опита за центриране Видич изби в корнер .
/>
/> Епизодичните атаки на Челси още по-рядко вещаеха заплаха за холандския страж на Манчестър , до като последните атакуваха доста опасно по двете крила . Именно от там дойде гола , който Кристиано Роналдо отбеляза с глава . След центриране на Харгрийвс топката излезе в тъч , а при неговото изпълнение и последвалото ново центриране на Уес Браун за португалският нападател не бе проблем да се разпише . Това бе 8-ми гол в 11 мача за Роналдо .
/>
/> Между 33-та и 35-та минути на терена стана крайно интересно , а в герои за своите отбори се превърнаха двамата вратари . Първо Ван дер Саар трябваше да показва класата си , а в последствие при това на 2 пъти и Чех демонстрира защо е смятан от много специалисти за най-добрия вратар в Европа .
/>
/> Когато всички очакваха края на 1-то полувреме , Майкъл Есиен отправи далечен удар , а в последствие топката се озова в Лампард и за него не бе проблем да възстанови равенството . Така всичко в този финален двубой ще се реши през вторите 45 минути .
/>
/> На почивката старши треньорът на "сините" Аврам Грант явно е наблегнал на слабостите в играта на неговите възпитаници , защото те излязоха за втората част коренно променени . От нейното начало до самия край на редовните 90 минути лондончани не спряха да търсят победата и трябва да си признаем , че бяха съвсем близо в 77-та минута , когато ударът на Дидие Дрогба срещна левия страничен стълб .
/>
/> Мачът , който двата отбора изнесоха под проливния дъжд на стадион "Лужники" бе наистина достоен за финал . Може би и поради качеството на този чисто английски двубой Фортуна не пожела да бъде излъчен победител в редовното време .
/>
/> Двете продължения от по 15 минути донесоха още емоции на зрителите по трибуните , като по-сериозните положения за нов гол бяха поделени . Първо голмайсторът за "сините" Франк Лампард нанесе красив удар , който отново срещна гредата зад Ван дер Саар , а малко по-късно оставилият много добри впечатления със своята игра Патрис Евра при поредния му пробив по фланга достигна до самата аут линия , върна коженото кълбо към дузпата , а там чакаше влезлият като резерва Гигс . Неговият техничен удар бе отразен с много усилия от страна на капитана на Челси Джон Тери . До края на продълженията се стигна до саморазправа от страна на няколко футболиста , като Дидие Дрогба получи директен червен картон заради това , че си позволи да удари макар и леко по бузата Неманя Видич .
/>
/> Дузпите трябваше да решат кой да бъде новият крал на Европа . Драмата бе пълна , а още по-голяма стана , когато зад топката застана Кристиано Роналдо . Ударът на португалецът бе спасен от Чех и Челси получи предимство . Последната дузпа за вицешампиона на Англия бе поверена на Тери , но английският национал се подхлъзна и извади топката в аут . Последваха две добре изпълнени дузпи от страна на Андерсон и Калу , за да се стигне до онзи момент , в който Гигс даде предимство на "червените дяволи" , а Никола Анелка не успя да преодолее своя противник .
/>
/> Така пред погледа на някой от оживелите бивши играчи на Манчестър Юнайтед през онази злокобна за тях зима на 1958 година , Фърдинанд вдигна трофея над главата си за да бъде провъзгласен Юнайтед като шампион . Сър Алекс продължи да пише история в клуба , където е от 22 години . За "сините" остава надеждата , че при следващия им голям финал ще успеят да докоснат Олимп .

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация