Цирк в съда, оправдаха Иван Леков

15:35
Цирк в съда, оправдаха Иван Леков
Бившият заместник - председател на ДАМС и член на Изпълкома на Българския Футболен Съюз Иван Леков беше оправдан по обвиненията в "манипулиране на съдии и присвояване на пари".

Странното в случая е, че футболният съдия Николай Ангелов, който е последният свидетел по делото срещу Иван Леков за измама, до известна степен се обърка при даването на своите показания по случая.

В показанията си пред съда, Ангелов първо каза, че десетина дни преди семинара през 2006 година, съдиите са се били събрали и Антон Генов ги е попитал дали искат да се съберат пари са посрещането на Пиерлуиджи Пайрето и Алексис Поне, на което той лично се е съгласил. След това, прокурор Боряна Бецова поиска сравнение с показанията на свидетеля от 25 септември 2008 година пред досъдебното производство. В тези показания на Ангелов, реферът е заявил, че Генов го е опитал за събирането на парите по телефона.

Така прокурора по делото поиска в крайна сметка да бъде изяснено точно кога Генов е казал на Ангелов за събирането на парите и по какъв начин. На края, футболния съдия каза, че заедно с Антон Генов и Николай Джугански са били на мача в чужбина, когато Генов му е казал за парите. Свидетелят също така заяви, че е разбрал, че са се събрали пари по искане на Иван Леков през миналата година, когато се е разшумяло за това по медиите.

Ангелов не се интересувал за какви подаръци са се изхарчили парите, тъй като има доверие на Антон Генов, а освен това той потвърди, че парите ги е дал доброволно на Генов. На въпрос знаел ли е каква е функцията на Леков като член на Изпълкома на БФС, Ангелов отговори, че единственото, което знае е, че е член на ръководния орган на българския футбол, но не знае за какво точно е отговарял.

Прокуратурата поиска в заключителната си пледоария малко над минималната присъда за Иван Леков, като минималната е три години. Обвинителите взеха под внимание смекчаващите вината обстоятелства за чистото съдебно минало на бившия заместник-председател на ДАМС и член на Изпълкома на БФС Иван Леков, като прокурор Бецова се позова на показанията на всички свидетели, че никой не е видял да бъдат връчвани подаръци и никой не е получил фактура или документ за дадени средства.

Прокуратурата зададе към съда въпросите не е ли странно, че никой не е видял и не знае как са похарчени тези средства, какви подаръци за близо 8 000 лева са купени, не е ли трябвало тези подаръци да бъдат връчени пред очите на тези, от които са взети парите, както и защо са събирани при положение, че Изпълкома на БФС поема всички разноски по престоя на двамата чуждестранни гости. Освен това, прокурор Бецова подчерта, че от показанията на президента на БФС Борислав Михайлов става ясно, че целия престой на гостите възлиза на по-малко от 3000 лева, както и че Михайлов не е знаел нищо за събирането на средства от страна на Иван Леков. Бецова попита в такъв случай в качеството си на какъв Леков е събирал тези пари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wba
18.03.2009 22:48

А бе на всякъде е корупция ама при нас направо преклаляват *evil*

bamberman007
18.03.2009 20:49

затова ще свирите само в българия тъпи продажни боклуци.

onzzy
18.03.2009 19:18

кого са осъдили в бг та и него *sick*