Балъков вариант за нов треньор на Херта

17:16
Балъков вариант за нов треньор на Херта
Българският специалист Красимир Балъков е един от кандидатите за овакантения пост на старши треньор на закъсалия германски първодивизионен Херта, пише "Берлинер Цайтунг".

Ръководството на столичани освободи старши треньора Михаел Скибе вчера след по-малко от месец и половина на поста след пет загуби в пет мача. Отборът ще бъде воден временно от Рене Тречок до намирането на постоянен наставник.

"Научихме от вътрешни източници в клуба, че Балъков е в листата с кандидати. Българинът, който говори свободно германски, английски и португалски, в момента води Хайдук (Сплит), който е втори в хърватското първенство. Той обаче има възможност да прекрати договора си срещу минимална компенсация при ангажимент от Бундеслигата", пише изданието, цитирано от БТА.

Според "Берлинер Цайтунг" основен фаворит за треньорския пост в Херта е Холгер Станиславски. 42-годишният специалист за последно води Хофенхайм, но беше освободен на 9 февруари. В списъка от възможни варианти са още Томас Дол, Фалко Гьоц, Юрген Рьобер и Михаел Йонинг.

Херта няма победа в десет поредни мача в Бундеслигата и заема 15-то място с 20 точки, но е само с 2 точки над зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация