Херта стартира преговори с Красимир Балъков

15:46
Херта стартира преговори с Красимир Балъков
Ръководството на германския първодивизионен Херта (Берлин) е започнало преговори с българския специалист Красимир Балъков за нов старши треньор на отбора, пише вестник "Берлинер Цайтунг", цитиран от БТА.

Според изданието 45-годишният Балъков, бивш полузащитник на Щутгарт, е основен фаворит да поеме поста на мястото на уволнения в края на миналата седмица заради слаби резултати Михаел Скибе.

Българинът в момента води елитния хърватски Хайдук (Сплит), с който има договор за още 18 месеца. В контракта обаче има клауза, според която той може да напусне срещу минимална компенсация при ангажимент от Бундеслигата.

Балъков, който беше помощник-треньор в Щутгарт в периода 2003-2005 година, не пожела да коментира ситуацията. "Имам действащ договор в Сплит и друго не мога да кажа", заяви той.

Агентът на българина Фали Рамадани пък отрече контакти с Херта. "Говорих с Красимир в понеделник вечерта, но не сме коментирали нищо за Херта. На този етап с мен не се е свързал никой от клуба. Красимир е много щастлив в Сплит. Нещата се развиват добре, отборът има успехи и ръководството е доволно от него", каза Рамадани.

Според някои германски медии другият основен претендент за поста старши треньор на Херта е Томас Дол.

Берлинчани са в доста затруднено положение в Бундеслигата. Отборът няма победа в десет поредни мача и заема 15-то място с 20 точки, но е само с 2 точки над зоната на изпадащите. Херта ще бъде воден временно от Рене Тречок до намирането на постоянен наставник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация