Пречат ли на Ювентус да стане шампион? (видео)

20:00
Пречат ли на Ювентус да стане шампион? (видео)
На теория изглежда абсолютно невъзможно и абсурдно дори да се предполага, че има начин да се пречи на най-титулувания клуб на една страна в борбата му за титлата. В реалността това твърдение може да се подкрепи със силата на цифрите и с видео повторения, доказващи, че има нещо гнило в италианската Серия А през сезон 2011-2012.

За момента в Калчото два отбора са основните фаворити за титлата. Само една точка ги разделя на върха на временното класиране. Ако се загледаме в друга статистическа таблица от изиграните до момента 23 мача ( Ювентус има 22; б.а), ще видим, че разликата между лидера Милан и техния претендент е доста по-голяма в полза на действащите шампиони.

„Росонерите” са на завидното трето място по броя на дузпите, отсъдени в тяхна полза през този сезон. Възпитаниците на Масимилиано Алегри са имали възможност да изпълнят шест единадесетметрови наказателни удара до момента, което им е помогнало да отбележат шест попадения и им е дало възможност да вземат дивиденти от това, като в случая говорим, разбира се, за спечелването на точки.

От друга страна, Милан е на предпоследно място по броя на отсъдените дузпи във вреда на клуба. До момента само един рефер се е осмелил да свири дузпа срещу „росонерите”. По този начин, въпреки че до момента, миланският гранд загуби в четири от големите дербита на Серия А, тимът е лидер във временното класиране.

Нека погледнем показателите на другия претендент за Скудетото. Ювентус често е изкарван като клубът, печелещ по втория начин от медиите на Ботуша. За това е виновен, естествено, скандалът „Калчополи” от 2006 година, но в конкретния случай няма нужда да се задълбаваме чак до там. Това, за което торинци са неоспоримо виновни е, че през последните две години завършваха на седмо място в Серия А. Факт. Но също така е факт и, че през настоящата кампания само човек с влошено зрение, или такъв, който изобщо не разбира от футбол, би могъл да нарече отбора, воден от Антонио Конте, безидеен.

Но споровете дали Ювентус играе атрактивен футбол също нямат особено значение. Цифрите, сухата статистика показва основното. А то е, че до момента отборът е непобеден в 25 мача (22 в Серия А и 3 за Купата на Италия). Юве спечели дербитата си с Милан, Интер, Рома, Лацио, Удинезе, Фиорентина и заличи пасив от два гола срещу Наполи като гост. Въпреки това, специалистите отбелязват, че „бианконерите” са неубедителни срещу по-скромните отбори. Разбира се, това е така, прекалено многото равенства на Юве доказват това, но... В последните две срещи на отбора имаше три инцидента, които повлияха на развитието на мачовете на Юве. Първо, в домакинството на Сиена, Симоне Вергасола спира центриране на Джоджо Киелини с ръка в собственото си наказателно поле. Реферът е на два метра от футболиста на тосканците, но остава безмълвен. Вчера Ювентус гостуваше на Парма. В средата на второто полувреме Джакерини е изведен сам срещу вратаря от Пирло, след което Бибиани подсича дребния халф. Ако ставаше за Кевин Принс Боатенг, Антонио Ночерино, Кларънс Зеедорф и прочие, се обзалагам, че главният арбитър мигновено би посочил бялата точка. Може би в Милан гледат много оптимистично на живота и по този начин изпращат положителни сигнали на вселената. Със сигурност не е възможно да става въпрос за нещо друго... В даденото от съдията продължение Андреа Пирло явно прецени, че като бивш миланист би могъл с вечен оптимизъм и ентусиазъм да вземе трите точки. Дългокосият халф бе изведен сам срещу вратаря, след което получи шут в задните части от Фабио Сантакроче. И пак нищо...

Нека пак да погледнем статистиката. Ювентус е на последното 20-о място в Серия А по броя на получените дузпи в своя полза. Става въпрос за наказателен удар, свирен в домакинство на Чезена, когато Юве вече водеше с 1:0 и „морските кончета” за 85 минути не бяха разигравали в половината на противника повече от три пъти.

За сметка на това срещу „Старата госпожа” са отсъдени три дузпи. На пръв поглед става въпрос за малък брой. Дузпа номер едно е дадена във мача на откриването срещу Парма. Торинци водят с 4:0 и голът, вкаран от Себастиан Джовинко само оформя крайния резултат. Дузпа номер две е дадена при гостуването на Наполи в самото начало на двубоя. Хамшик я пропуска. В дербито срещу Рома на „Олимпико” „бианконерите” тъкмо са успели да изравнят резултата в средата на втората част, когато реферът бърза да посочи бялата точка в полза на римляните. Буфон спасява силния шут на Тоти и Ювентус остава непобеден.

В последните две седмици ръководни фигури от щаба на „Старата госпожа” настояват реферите да бъдат справедливи в отсъжданията си и да не треперят, когато трябва да свирят дузпа в полза на „бианконерите”. Наставникът Антонио Конте го каза по друг начин. Специалистът отбелязва, че от последните два мача, торинци са заслужавали да вземат шест точки, а са получили само две.

Някои решения влияят сериозно на развитието на даден двубой. Такива, например са ситуациите, при които е подмината стопроцентова дузпа в полза на единия отбор.

Вижте спорните ситуации в двубоя Парма – Ювентус и преценете дали умишлено се пречи на „бианконерите” или всичко се свежда до позитивизъм и положителните енергийни сигнали, изпратени до вселената?


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dead_addicted
17.02.2012 14:52

Извинявам се ама това е не само ПРИСТРАСТНА, но и абсолютно ненужна като цяло статия ! Защо не направихте подобна статия за Челси примерно ? Дето срещу тях са свирени над 10 дузпи тоя сезон и са били ощетявани поне още толко пъти! Както каза идол_бг, дори и да е била отсъдена дузпа това не значи, че тя ще бъде реализирана! Фен съм на италиянския футбол, възхищавам се на Юве и някои от феновете му са най-големите пичаги в тоя сайт, но това, че Юве не си взимат "лесните" мачове не трябва да значи, че Милан са виновни за това! Лек ден на всички ! *smile*

spoke_1912
17.02.2012 13:06

Личи си, че статията е писана от жалък фен на Ювентус... Сега ни изкараха съдийски отбор *joking**joking**joking**joking**joking**joking*

dakdaw
17.02.2012 13:55

Съдийски отбор сте жальо ! Тоя сезон обаче и съдийте няма да ви спасят !!!!

nikiforzx6r
17.02.2012 13:29

Ма кво сме съдийски отбор? Кво сме виновни ние, че на Юве не им свирят дузпите в техните мачове? На нас в 23 мача са ни дали 6 дузпи което е нормално в мачове срещу Новара и не знам кви отбори дето се играе в тяхното наказателно 50 минути от 90. Срещу нас не свирят дузпи??? Добре дори ся мача за купата дето Юве ни биха 2:1 ние бяхме повече време в тяхното наказателно отколкото те в нашето - как да свирят дузпа срещу нас като ние си имаме Мексес и Тиаго Силва, които са класни защитници а не некви дървари дето влизат с бутоните в краката?

nikiforzx6r
17.02.2012 10:26

Добре аз като фен на Милан да попитам какво е виновен нашия отбор? Нашите 100% дузпи ги свирят, не са ви ощетили в мача с нас. Каква вина има Милан за мачове в които не играе отбора? Винете си съдиите които свирят в мачове нямащи нищо общо с нас. Не не ви подкрепят съдиите, дори ви режат - ние какво сме виновни за това?

Nikolius87
17.02.2012 09:05

Това са пълни глупости,гледах го мача-Сантокроче въобще не докосна Пирло.....даже коментатора се избъзика че го е научил от Ла Скала(миланската опера). Никой не пречи на Ювентус да тсва шампион,това че Милан ги бутат е съвсем друг въпрос....

overdrive
16.02.2012 23:54

В Калчото такива неща ще виждаме дори и след години да сложат 8 рефера на терена и извън.

saniniesta
17.02.2012 10:52

Алоу умрелия, в Испания бутат малкия реал, а не Барса, гледай един мач и тогава пиши ве :@:@

biserms
17.02.2012 08:27

Само в Калчото ли ? Все едно в Англия съдийте не бутат Манчо, а в Испания - Барса...

natureboy
16.02.2012 23:04

Къде бяха тези порязвания в този клип незнам, супер тъпо клипче. И парма имаха претенции за дуспа а на Юве кои им е виновен че излезнаха двама срещу вратаря и неможаха да вкарат пак ли садията.

idol_bg
16.02.2012 23:16

Ама и аз това се опитвам да обясня от одеве.Не може да обвиняваш съдиите за това че не са ти дали дузпа от която ЕВЕНТУАЛНО може да стане гол,а в същото време играчите ти да пропускат подобни положения.Не е зряло и някак си не е сериозно.Милан имат 6 от 6 при дузпите и това е заслуга не на съдията (защото не той изпълнява дузпата),а на Ибра който ги вкарва.Относно А.Конте не съм казал нищо лошо.Той е една от легендите на Юве и винаги играеше със сърце и голям хъс за отбора си.Просто казвам,че в този етап от сезона идва времето на психо-атаките и Конте се опитва да помогне на отбора си.Нищо повече.

fen_diego
16.02.2012 22:53

Защото при центрирането на Джорджо Киелини се вижда повече от добре че защитника спира това центриране с ръка *smile* а съдията беше на не повече от 10 метра ( Ювентус - Сиена )

idol_bg
16.02.2012 22:48

А между другото искам да попитам автора и всички фенове на Юве....откога дузпата означава 100% гол.За мен един отбор е ощетен и може да се смята за такъв,когато неправилно е отменен отбелязан гол например или неправилно е зачетен такъв във вреда на отбора ти.Неотсъдената дузпа.....не е лишаване от попадение,защото няма гаранция,че ще бъде вкарана.Всичко останало са сигнали от вселената...))),както автора цветущо иронизира..)))

fen_diego
16.02.2012 22:51

Нека да се отсъждат правилно дузпите, а да не мислим дали ще бъде гол или няма да е *smile*

idol_bg
16.02.2012 22:36

Хехехехе....Конте е голям хитрец и лисица.И като играч беше такъв и сега като треньор.Опитва се със психо-атаки да разконцентрира конкуренцията.Много добре вижда,че нещата в първенството започват да се обръщат и в крайна сметка Милан има голяма вероятност да защити титлата си.Разбира отлично,че факта че отбора му не играе чак толкова мачове е проблем,защото има доста нови играчи на които им трябват игрови минути за да има синхрон.И се опитва по всякакъв начин да отклони вниманието от играчите си за да ги предпази от излишни нерви.Хвана се тука за 2-3 спорни положения през сезона и ще ги дъвче до припадък,само и само пресата и специалистите да не забележат постепенния спад във формата на отбора му.Евтини,но понякога доста ефикасни трикове,типични за Италия между другото...)))

idol_bg
16.02.2012 22:58

Хахаха....ти направо ме срази,чудя се как ли да ти оговоря.Гледал съм Ювентус с такива футболисти за които ти само си чувал и си чел.Да прав си за годините...от 7 годишен гледам италиански футбол и въпреки че съм миланист,на много мачове съм стискал палци и за Юве.И точно защото от толкова години гледам италиански футбол са ми много ясни номерата там.Не съм като повечето от днешните фенове,които знаят и гледат само собствения си отбор,а за другите хал-хабер си нямат.Това за броя удари което казваш е добре ,но тази игра се играе на голове,а не на удари.Както личи и ударите ви са зле,в противен случай нямаше да имате толкова хиксове.А се задават и още...)))) Фен съм на Милан от 1986 г. и повярвай ми....ни най малко не ме яд....)))) Благодаря ти за пожеланията за успех...*wink*

fen_diego
16.02.2012 22:42

Чакай малко бе *smile* Ти или си на 7 години или си доста глупав ... остави Милан, ами кажи ми един мач (изобщо ако си гледал Ювентус) ... в който съперника ни да е направил повече удари в очертанията на вратата ! Може би те е яд че виждаш всички тези статий и клипове ... затова си тръгнал да дрънкаш какво ли не *wink* Пожелавам ти успех за Милан, но не бъди толкова сигурен че играят по - добре или нещо пободно *smile*

fen_diego
16.02.2012 22:35

Забележете ! Топката пада точно в краката на Пирло ! Защо да не бие и да вкара 400%-тов гол а пада ?

ceco26
16.02.2012 21:10

ем президенският клуб е уреден...хванете си и вие министър за шеф...*sick**cards**whistle*

JUVENTINO91
16.02.2012 21:00

Нека свирят!Който се смее последен се смее най-добре!

bacardy_breezer
16.02.2012 20:55

Без да се заяждам искам да попитам феновете на Милан - И сега ли ни подкрепят съдиите ? Наистина както каза Конте реферите ги е страх да дадат дузпа на Юве.Все пак вярвам, че ще станем шампиони, въпреки че имаме тежко гостуване на Сан Сиро в първенството.

Notlike
16.02.2012 20:33

200% дузпа. Това щеше да бъде сигурен гол...