От Херта готови да платят ?300 000 неустойка за Балъков

17:38
От Херта готови да платят ?300 000 неустойка за Балъков
Ръководството на Херта е готово да заплати неустойка от 300 хиляди евро на Хайдук Сплит за Красимир Балъков, пише "Билд".

45-годишният Балъков има контракт за още 18 месеца с хърватския тим, а клаузата в договора му позволява да напусне по всяко време срещу 1,2 милиона евро.

Берлинчани обаче нямат възможност да отделят подобна сума, тъй като клубът има дългове от над 34 милиона евро. Според изданието, българинът, който е готов да поеме Херта, е основен фаворит на главния мениджър Михаел Преец и шефът на
германците се опитва да постигне споразумение с хърватите за
намаляването на неустойката.

Според "Шпигел" и "Берлинер Моргенпост", обаче, управата на столичани вече е насочила усилията за търсене на нов старши треньор в друга посока към холандския спец Андрийс Йонкер. 49-годишният Йонкер беше помощни-треньор на Луис ван Гаал в Байерн през миналия сезон, а в момента води втория отбор на баварския гранд.

Херта, който е на 15-о място в Бундеслигата на 2 точки от зоната на изпадащите, ще бъде воден временно от Рене Тречок, след като Михаел Скибе беше уволнен миналата неделя заради слаби резултати.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация