Ман Сити оцеля в Дания, Зенит отпадна, драма в Истанбул

08:20
Ман Сити оцеля в Дания, Зенит отпадна, драма в Истанбул
Отборът на Манчестър Сити изживя истински кошмар, но в крайна сметка успя да се промъкне на четвъртфиналите в турнира за Купата на УЕФА, отстранявайки датския Олборг след изпълнение на дузпи.

"Гражданите" бяха спечелили първия мач у дома с 2:0, а реваншът вървеше без голове до 84-а минута и по всичко изглеждаше, че тимът на Марк Хюз вече е в следващата фаза. Олборг обаче сътвори чудото, след като Лутън Шелтън 6 минути преди края и Микаел Якобсен в 90-а от дузпа изравниха общия резултат от двата мача.

В продълженията голове не паднаха и спорът трябваше да се реши с изпълнение на 11-метрови наказателни удари. Вратарят на Манчестър Сити Шей Гивън се превърна в герой за своите, след като спаси две дузпи и прати "гражданите" в следващата фаза.

Драма имаше и в Истанбул, където Хамбургер обърна Галатасарай от 0:2 до 3:2. Първият мач беше завършил при благоприятния за турците резултата 1:1, а реваншът се разви чудесно за домакините. Хари Кюъл в 42-а минута изведе Галатасарай напред след точно изпълнение на дузпа, а в 48-а Милан Барош покачи на 2:0. Турските фенове вече ликуваха, но Хуан Паоло Гереро ги смълча с две попадения в 57-а и 60-а минута. Ивица Олич в 90-а отбеляза победното попадение за тима на Мартин Йол.

Носителят на трофея Зенит Санкт Петербург отпадна от турнира. Руснаците спечелиха домакинството си на Удинезе с 1:0, но това се оказа недостатъчно, тъй като в първия мач италианците победиха с два чисти гола. Анатоли Тимошчук откри за Зенит в 34-а минута, а до края на друбоя и двата отбора имаха добри шансове, но резултатът остана непроменен.

Ето и всички резултати и видео от срещите:

Шахтьор Донецк – ЦСКА Москва - 2:0 - видео
Металист Харков – Динамо Киев - 3:2 - видео
Спортинг Брага – Пари С.Ж. - 0:1 -видео
Зенит Санкт Петербург – Удинезе - 1:0 - видео
Галатасарай Хамбургер - 2:3 - видео
Олборг Манчестър Сити - 2:0, 3:4 с дузпи  - видео

от сряда:
Сент Етиен – Вердер Бремен 2:2 (0:1) - видео
Аякс – Марсилия 2:2 селд продължения (1:2) - видео
*Отборите с по-тъмен цвят продължават напред



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
20.03.2009 11:26

много бързо отписахте Удинезе и ПСЖ според мен и двата отбора имат шанс да стигнат до финала

bacardy_breezer
20.03.2009 11:25

RUSSIA съгласен съм с тебе , аз наистина подцених Шахтьор ,но като гледах маа с ЦСКА разбирам ,че един ФИНАЛ би бил напълно заслужен.Като цяло и 3те украински отбора се представят невероятно и ако жребият не беше противопоставил 2 от тях ,Украйна можеше да има 3 отбора на 1/4 финалите.

bacardy_breezer
20.03.2009 11:21

За мен изненада е само отпадането на ЦСКА Москва и то не кой знае каква изненада ,но все пак очаквах да елиминират Шатьор.Иначе другите мачове бяха ясни..... а и за Галатасарх - Хамбургер не бях сигурен кой ще продължи....

DarkRider
20.03.2009 10:14

"Драма имаше и в Истанбул, където Хамбургер обърна Галатасарай от 0:2 до 3:0. Първият мач беше завършил при благоприятния за турците резултата 1:1, а реваншът се разви чудесно за домакините."

Малка грешка.... обърнаха ги от 0:2 до 3:2 *thinking* *stop*

RUSSIA_FAN
20.03.2009 09:00

Надявам се Шатата да спечелят последната в историята УЕФА, много са силни и заслужават да го направият.Алтернативите пред отбора са добри и за мен не би било изненада ако я спечелят.Днес на жребият им пожелавам от все сърце отбора на УДИНЕЗЕ и съм сирурен че направо ще ги смажат *devil*

RUSSIA_FAN
20.03.2009 08:57

В крайна сметка двата изявени фаворита ВЕРДЕР и Манчестър Сити продълважат, както и 2-та сктрити фаворита в лицето на Динамо Киев и ШАХТИОР ДОНЕЦК (който според мен ще са финалисти ! ) *wink*