В Бразилия обличат футболисти в розови рокли

11:41
В Бразилия обличат футболисти в розови рокли
Наставникът на бразилския футболен тим Фигейрензе въведе необичайно наказание за играчите, които се скатават на тренировъчните занимания. Роберто Фернандес кара мързеливците да се обличат в розови рокли, когато се провинят.

Нововъведението вече е изпитал полузащитникът Жайро - на 19 март Фернандес му наредил да тренира, облечен именно в розова рокля. Мярката се оказала определено ефективна - по-късно същия ден, на мача с Марсильо Диас, завършил с победа на Фигейрензе с 2:1, Жайро играл "значително по-добре, отколкото в предишните срещи".

Фернандес твърди, че идеята не се е родила в неговата глава - още неговият предшественик Алесандро Гальо карал играча, представил се най-зле на тренировка, на следващата да облича фланелка с надпис "ФУКЛЬО".

Футболният тим на Фигейрензе е основан през 1921 г. и е базиран в град Флорианополис, щат Санта Катарина. Има спечелeна една купа на Бразилия и е многократен шампион на щата. Сред най-именитите играчи, играли в клуба, е бившият бразилски национал Едмундо, по прякор Животното. Футболист на Фигейрензе е бил и преминалия през ЦСКА и незапомнил се с нищо Агналдо. Този сезон тимът играе в бразилската Серия "Б", след като миналия изпадна от Серия "А".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация