Блатер се извини на Бразилия, иска среща с Дилма Русеф

22:17
Блатер се извини на Бразилия, иска среща с Дилма Русеф
Президентът на ФИФА Сеп Блатер се извини на Бразилия относно коментарите на генералния секретар на централата Жером Валке и поиска среща с президента на Бразилия Дилма Русеф.

Блатер се извини на Бразилия в специално писмо, чието съдържание бе изнесено в медиите от спортното министерство на страната.

В писмото Блатер казва, че е "изключително притеснен относно влошаването на отношенията между ФИФА и бразилското правителство. В петък в Лондон Жером Валке направи скандално изказване относно подготовката на страната за домакинството на световното първенство по футбол през 2014 година.

Спортният министър на Бразилия дори Алдо Ребело изпрати писмо до Блатер, с което казва, че не желае да работи повече с Валке по подготовката на Мондиала. В писмото Блатер се извини "на всички онези, които са били наранени в тяхната чест и гордост, особено на бразилското правителство и на президент Дилма Русеф".

"Ние трябва да работим заедно. Ние имаме една обща цел: да се организира страхотно световно първенство в страната на футбола, в страната на шампионите. Бразилия заслужава да бъде домакин на Световно първенство и целия свят очаква това", пише още Блатер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация