Представят Балъков като треньор на Кайзерслаутерн в четвъртък

13:21
Представят Балъков като треньор на Кайзерслаутерн в четвъртък
Българинът Красимир Балъков е новият старши треньор на закъсалия германски първодивизионен Кайзерслаутерн, съобщи "ДПА", позовавайки се на свои източници от клуба.

45-годишният Балъков ще бъде представен официално на "Бетценберг" утре. Той ще замени на поста уволнения вчера заради слаби резултати Марко Курц.

Под ръководството на Курц отборът записа серия от 16 мача без победа в Бундеслигата и заема последното място в класирането на 6 точки от спасителната зона само 8 мача преди края на сезона.

Балъков има действащ контракт с Хайдук Сплит до лятото на 2013 година. Българинът ще води за последно хърватския първодивизионен клуб тази вечер в мача от първенството срещу Риека.

Информацията на "ДПА" потвърждава новината от снощи на "Билд", че Балъков фаворит да поеме Кайзерслаутерн. Според авторитетната германска агенция, българинът ще дебютира на кормилото на отбора при гостуването на един от конкурентите за оцеляване Фрайбург. Съперникът има 5 точки аванс пред Кайзерслаутерн и в момента заема позиция за участие в плейофа за първа Бундеслига.

Шефът на "Лаутерите" Стефан Кунц заяви, че треньорската смяна е "последния патрон", който ръководството може да използва в борбата за запазване на мястото в елита на четирикратния шампион на Германия. За последно Кайзерслаутерн изпадна през 2006 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация