Блатер: Проблемът с уредените мачове се задълбочава

13:15
Блатер: Проблемът с уредените мачове се задълбочава
Проблемът с уредените мачове тормози футбола и се задълбочава все повече и повече, алармира президентът на ФИФА Сеп Блатер.

Той говори пред конгреса на УЕФА, който започна днес в Истанбул. Блатер каза, че идеята на ФИФА да използва системата за ранно предупреждение, която следи за движението на залаганията, дава резултати, но проблемът с манипулирането на мачове става все по-сериозен.

"Отговорни ли сме за всички злини по света? Не. Но трябва да погледнем сериозно на проблема и да бъдем бдителни. Това е нещо ново и тревожи всички в този регион, в който се намираме. Това са нелегалните залагания, които водят до уреждане на мачове", каза Блатер на конгреса в Истанбул.

Той е доволен, че ФИФА, УЕФА и останалите континентални федерации работят съвместно с Интерпол. Премиерът на Турция Реджеп Ердоган също говори за уредените мачове, но каза, че трябва да бъдат наказвани отделни хора, а не клубовете.

"Трябва да накажем хората, които са замесени в това. Вината е на отделни престъпници, а не на клубовете или федерациите" каза Ердоган.

Сеп Блатер анонсира още, че новите застраховки на националите от европейските клубове ще покриват щетите при евентуални контузии на играчите, докато играят за националните си отбори. Новото правило ще влезе в сила със старта на квалификациите за Мондиал 2014 през септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zelen1q
22.03.2012 17:16

Те по принцип вече схемата е да се дават пари на играчи и вратари да игрят слабо .Незнам само как ще обвинят някои играч че е играл слабо .