Нова трагедия в Египет, тежки сблъсъци между фенове и полиция

14:27
Нова трагедия в Египет, тежки сблъсъци между фенове и полиция
Един човек загина, а още 18 получиха сериозни наранявания в резултат на безредици и сблъсъци между футболни фенове и полицията, които се разиграха в египетския град Порт Саид.

Медиите в страната обясняват, че причина за тези изстъпления е решението на местната футболна федерация да изключи от първенството на страната Ал Масри. Отделно от това, стадионът на този клуб е затворен и на него не могат да се провеждат спортни състезания за неопределен период от време.

Феновете са събраха на протест пред едно от правителствените здания в града, като протестът доста бързо прерасна в открити сблъсъци. Полицаите първоначално започнали да стрелят във въздуха и призовавали феновете да се разпръснат, но скоро след това открили огън по неконтролируемата тълпа.

Отборът на Ал Масри е извън първенството за две години и ще бъде върнат едва през сезона 2013/2014. Именно на домашния стадион на този клуб започнаха проблемите с насилие в Египет, като на 1-и февруари в мач с местния гранд Ал Ахли намериха смъртта си 74 души, а повече от 250 пострадаха.

В средата на март полицията предаде на прокуратурата 75 лица, на които са повдигнати обвинения за провокиране на хаоса и неподчинение на полицията и властите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация