Балъков и Бобич идват за победа в София

13:55
Балъков и Бобич идват за победа в София
Красимир Балъков се надява програмата за новия шампионат на страната да излезе навреме, за да може да се планира отрано подготовката на тима. За момента треньорският щаб се е спрял на две възможности за подготвителни лагери. Първият ще се проведе в България, а вторият в Германия и ще продължи около 10 дни.

По време на втория лагер ще бъдат изиграни контролни срещи със силни съперници, за да се подготви отборът по-добре за предстоящите изпитания във вътрешния ни шампионат. Балъков подчерта, че отборът няма подписани предварителни договори с конкретни състезатели, но в същото време изтъкна, че се работи много сериозно по бъдещата селекция.

Групата за мача с Локомотив София ще бъде съставена от 19 футболисти, като днес се очаква към нея да се присъедини и македонския национал Ванчо Траянов. Красимир Балъков подчерта, че отборът на домакините в предстоящия мач е един от тези, които напълно закономерно са на водещи позиции, но независимо от това, Черноморец Бургас излиза за победа в съботния двубой. Въпреки кадровите проблеми и отсъствието на някои от играчите, мениджърът е готов с варианти за техните заместници.

На въпрос за победата над Кипър, бившият капитан на националите заяви, че се вижда подемът в отбора след като начело са застанали Станимир Стоилов и Наско Сираков. Той смята, че футболистите са показали ново лице, мотивация и желание за победа, а това не може да не доведе до успехи. Балъков е оптимист за класирането ни на второто място в групата, което ще ни даде право за участие в бараж.

Журналистите не спестиха на наставника и въпросът с положението на вратаря Владислав Стоянов. На този въпрос Балъков отговори, че Стоянов тренира с дублиращия тим, а решението за санкцията, която ще му бъде наложена, ще бъде взето до седмица и ще бъде обявено пред медиите.

Отборът направи днес последна тренировка в Бургас на стадион "Черноморец", след което замина за София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация