Томов: Правих всичко възможно да не се краде

11:50
Томов: Правих всичко възможно да не се краде
Бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" и бивш президент на ЦСКА Александър Томов обвиненията срещу него са плод на политически натиск от най-високо ниво. Днес в Софийския градски съд е насрочено първо заседание по делото срещу бившия политик.

"Предупредиха ме да не завеждам дело в Лозана, заведох. Водя битка за една различна система, защото това е система, в която всеки може да бъде обвинен и набеден и това може да стане с едно обаждане по телефона", каза още Томов преди началото на процеса срещу него.

Томов заяви, че е внесъл в парламентарната комисия по корупция доклад и според него може да се говори за всички данни за предумишлен фалит на "Кремиковци". Александър Томов за пореден път заяви, че металургичният комбинат и ЦСКА не са били източвани, докато той е бил в управата:

"Правил съм всичко възможно да спра течовете и за това имам конкретни доказателства."

По думите му някой много масирано е натискал прокуратура и следствие, за да се стигне дотук. Томов твърди че не е единствената жертва на политически заговор, но е може би най-интересната, защото няма защита.

"Едно е да си в управляващата коалиция, друго да си извън управлението – ставаш лесна плячка", обобщи бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" и бивш президент на ЦСКА Александър Томов.

Днес Томов ще отговаря за длъжностно присвояване на над 36 млн. лв. заедно с бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, ръководителят на фирма "Финметал" Божко Бонев и членът на управителния съвет на "Кремиковци" АД Иван Иванов. Според прокуратурата четиримата подсъдими са се разпореждали неправомерно с пари и вещи на футболния клуб ЦСКА и металургичния комбинат "Кремиковци".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Adrian000
04.04.2009 14:16

Правил всичко възможно да не се краде *lol* е да много ясно защо някой друг да краде като може той да се нагуши