Лесна победа за Англия

08:13
Лесна победа за Англия
В мач, който не блестеше с нещо особено, отборът на Англия постигна победа с 2:0 над отбора на САЩ. Възпитаниците на Фабио Капело не срещнаха никаква съпротива от своите противници, но и те самите не направиха нужното, за да покажат на зрителите по трибуните, че провалът в квалификациите за Евро 288 е вече зад гърба им.

Хубавата новина за почитателите на английския национален отбор, както разбира се и за неговия старши треньор е отношението, което демонстрира играчът на Челси, Джон Тери към тази среща. Футболистът получи правото да изведе отбора с капитанската лента и избора, който направи Капело едва ли е бил погрешен. Гол след асистенция на Бекъм и много борба за всяка топка по терена ни демонстрира "антигероя" от Москва във финала на Шампионската Лига. Не случайно след мача и Бекъм и Джерард, които също са носели лентата се изказаха повече от ласкаво за своя съотборник.

Доскорошният лидер на "3-те лъва"  изигра своя мач номер 10, като за преминаването на котата от 100 срещи лично Сър Боби Чарлтън му връчи наградата.

Втората част от срещата бе доста по-вяла в сравнение с първите 45 минути, но това може да се обясни със многото смени, които предприеха двамата мениджъра. Все пак Англия достигнаха до втори гол, който бе отбелязан от капитанът на Ливърпул, Стиви Джи след отлично извеждащо подаване на желания от Рафа Бенитес друг капитан на своя клубен отбор - Гарет Бари.

Уейн Рууни освен с епизодичните си прояви в предна позиция успя да си заработи поредния "глупав" жълт картон.

Победата за играчите на Капело е важна крачка към възвръщане на разклатеното им самочувствие преди старта на квалификациите за Световно първенство в ЮАР през 2010 година. Американците явно все още не бяха готови за подобно предизвикателство, имайки в предвид паузата между сезоните, в която се намират.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация