Томов призна, че е взел пари от ЦСКА

13:23
Томов призна, че е взел пари от ЦСКА
Съдът даде ход на делото срещу Александър Томов. Заместник градските прокурори на София Роман Василев и Божидар Джамбазов представляват обвинението.

Свидетелите по делото са общо 31 човека, като на 27 май ще бъдат разпитани 15 от тях, а останалите на 16 юни. Два дни по-късно ще бъдат разпитани и вещите лица.

След заседанието прокурор Джамбазов коментира казаното от Томов преди да влезе в съдебната зала, че парите, които е взел от ЦСКА ще бъдат вложени във възстановяването на хвостохранилището на комбината, съобщава news.bg.

Запитан дали тези думи на обвиняемия означават, че признава участието си в схемата на източване, Джамбазов отговори:

"Фактът, че се възстановява нещо, което се признава, че е взето, мисля, че е достатъчно показателен. От гледна точка на наказателния процес това може да е основание само и единствено за редуциране и намаляване на наказанието."

Сега Томов го грози лишаване от свобода от 10 до 15 години, но ако възстанови присвоеното и признае вината си, наказанието може да бъде намалено от 8 до 12 години. Сумата по обвинителния акт, по думите на прокурора, е приблизително 36 милиона лева.

ЦСКА се източвал чрез посредници. По думите на прокурора схемата е много сложна. Има голямо преплитане на фирми, обясни обвинителят - над 10 фирми са участвали в източването, като част от тях са офшорни. Джамбазов не можа да посочи кой обаче стои зад тях.

Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.  Ако двамата, заедно с Александър Гарибов, бъдат осъдени ги очакват от 10 до 20 години затвор.

Преди дни комисията "Кушлев" е наложи запор над имотите на Александър Томов. В края на януари тази година той беше обвинен и за присвояване от сметките на "Кремиковци", като по този начин комбинатът е ощетен с 29 млн. лв.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nikolajjj
05.04.2009 19:15

Томов, преди да влезе в съдебната зала, че парите, които е взел от ЦСКА ще бъдат вложени във възстановяването на хвостохранилището на комбината .Даги върни на клуба

Adrian000
04.04.2009 14:20

Сигорно и на тях ще им дават по 6 месеца болнични като на Маргините, е да естесвено ако аз влезна в нечия къща и я обера може и да не излезна от затвора ,но в България за парите правосъдие няма *stop*

bacardy_breezer
03.04.2009 20:19

ХАхах тоя никой НИКОГА няма да го вкара в затвора бе..."Гарван-гарвану око не вади" както е казал народа.В затвора вкарват само нас обикновенните хора ,дребните риби *wink*

winnera_
03.04.2009 17:01

За затвора е тоя пич ама няма кои да го вкара *angry*

Docker
03.04.2009 14:18

Не ми се верва това.Томов не е крадец. *joking*

Lucas_Podolski
03.04.2009 14:04

Дано го осъдят, ама като знам каква ни е съдебната система...
По скоро ЦС*ка ще играе Шампионска лига отколкото Томов да влезе в затвора!

rumenn
03.04.2009 13:55

ммммммммммм чудесно но се сьмнявам даго осьдят щесе проточи и пак нищо само дето много шум вдигат

PRI_A_TEL
03.04.2009 13:34

Е време му беше, аз лично мисля че и левскари и цесекари го мразят еднакво тоя, а аз не съм нито от едните нито от другите ама пак ми е отвратителен, само като го чуя как говори и ми е ясно за какъв човек става въпрос.