Гигс: Сити не ми предложиха договор

10:43
Гигс: Сити не ми предложиха договор
Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри, че Манчестър Сити първи са искали да привлекат футболиста още в неговата ранна възраст. "Гражданите" първи забелязали таланта на Гигс и в средата на 80-те години той е изкарал няколко години там като юноша.

Край на кариерата му в Сити слага именно Сър Алекс Фъргюсън, който през 1987 година, само 12 месеца след като поема "червените дяволи" привлича уелсеца. А Гигс е само на 14 по това време.

"Останалото е история", както те казват.

Гигс спечели 18 титли с Манчестър, а миналата сряда триумфира и с Купата в Шампионската Лига побеждавайки Челси след дузпи. Мачът за бившия капитан на Уелс (отказал се от участия с националната гарнитура) бе още по-специален, предвид че бе негов 759-ти с червената фланелка, чупейки рекорда на Сър Боби Чарлтън (758 участия).

"Двама или трима от нас, които бяхме най-добри за възрастта си се разхождахме често из алеята на комплекса "Platt Lane", заяви Гигс пред Sky TV.

"Аз се наслаждавах на тези моменти, но истината е, че бях привърженик на Манчестър. Спомням си, че се появявах с шал на "червените дяволи", а другите ме караха да го сваля."

"Моето желание бе да играя за Юнайтед от ранна възраст. В действителност аз започнах в Сити, но те никога не ми предложиха реален договор, въпреки че бях там за 2-3 сезона."

"Когато от Юнайтед ми предложиха, аз не се колебах изобщо дали да подпиша."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари