Защо в ЦСКА се говори само за пари, вместо за футбол

17:13
Защо в ЦСКА се говори само за пари, вместо за футбол
Професионален футболен клуб ЦСКА е най-успешният ни представител в най-популярната игра. Като най-успешен би трябвало да е и най-богат. Да, ама това далеч не е така.

Въпреки че ЦСКА стана шампион, на "Българска армия" вече не се говори за футболни успехи (настоящи и предстоящи), а само за пари, пари, пари.

В "Борисовата градина" може да не са наясно с каква схема ще играят питомците на Стойчо в Шампионската лига, но с курса на долара и еврото са факири. Ситуацията там така се промени, че журналистите, отразяващи шампионите, вече могат да не се наричат спортни, а икономически репортери, тъй като вместо термини като халф, 4-4-2, откриване, покриване..., в скоро време ще вкарат в речника си: гудуил (цена на фирмата), рефундиране (рефинансиране), дивиденд (част от разпределящата се печалба), хеджиране (методи за намаляване на риска, чрез включване на противоположни сделки), факторинг (операция при която компания закупува задължения на длъжника), трата (разпореждане на кредитора към длъжника, да изплати сума)... И как няма да е така, като играчите на “червените” излизаха на тренировки с извадени, празни джобове, а докато си подаваха топката в квадрат пресмятаха, че Томов им дължи 200 000 лева. Да, ЦСКА стана за смях!

Дори Вили Вуцов и Тодор Батков си позволиха лукса НЕКОЛЕГИАЛНО да се присмиват на обеднелия ПФК.

Сега на шампионите предстои участие в Шампионската лига, но ЦСКА вместо да се подсилва, твърди се, че ще продаде най-добрите си и най-конвертируемите състезатели – Тунчев и Велизар Димитров - в Китай или в Русия срещу 1,5 млн. евро. Да, ама още никой не ги дава. Гъргоров пък насила го пращат във Втора Бундеслига. Преди това Гарсес се изцепи: "Писна ми, ще избягам от ЦСКА". Куийдо Ланзаат, Зе Руй, Георги Илиев, Стойко Сакалиев също ще ги гонят. За привличане се говори само за Здравко Лазаров и за задържане на Пифа. Пардон, приказва се и за Владо Манчев, само където той не знае къде е.

"С този отбор нямаме шансове да атакуваме ШЛ. Нужни са поне 3-4 класни футболисти", призна Бадема. В същото време Сашо Томов се похвали, че търси голямо, мащабно, подходящо за европейски клуб финансиране. Да, ама в ЦСКА дори да дойдат многото пари, ще изчезват, защото шампионите май пак ще са скачен съд с "Кремиковци", за когото се твърди, че се източвa регулярно. Не случайно бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" и шеф на ЦСКА Александър Томов повече от два часа бе разпитван в Националната следствена служба. Според градския прокурор Николай Кокинов: "На пръв прочит се губят 5 млн. лв. за невъзстановени въглища от държавния резерв", поясниха от Съдебната палата.

В крайна сметка се оказва, че в ЦСКА функционира все теорията на вероятностите, където нищо не е сигурно, така както не е ясен утрешният курс на долара, например. Всичко е май, но ще стане със сигурност през юни - след 7 юни ЦСКА ще има нов собственик, към 10-15 юни пък ще се знае кои футболисти ще бъдат изгонени. Приказките, че ЦСКА се европеизира продължиха, дори когато УЕФА отне лиценза на "Българска армия" и препоръча "армейците" да си построят нов стадион. Не през май, а веднага. Вместо да послушат УЕФА, "червените" се опитват "да минат метър" с козметичен ремонт, защото по цял ден не мислят за футбол, а правят финансови операции. Дано, обаче сметките не се окажат без кръчмар, както е обичайно!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pufko
01.06.2008 11:33

за кво да играят като и така са си шампиони

ognqn81
29.05.2008 18:45

Лупи им рече: " хайде де, пари нема действайте "

pipi78
29.05.2008 18:24

ами ако можеха да играят футбол нямаше да претендират за повече пари защото щяха да им плащат добре