В Англия футболисти залагат за загуба на своя тим

15:54
В Англия футболисти залагат за загуба на своя тим
Английската Футболна Асoциация обвини петима играчи, че са нарушили кодекса на организацията и са заложили пари в букмейкърски къщи за загуба на своя тим.

Скандалът със залагания в Англия се отнася за последния мач на Акрингтън от миналия сезон от Лига 2 срещу гостуващия тим на Бъри Сити.

Четирима футболисти, които тогава играеха за Акрингтън - Джей Харис, Дейвид Маникс, Робърт Уилямс и Питър Кавана, както и Андрю Мангън, който тогава играеше за Бъри, бяха обвинени, че са залагали на победа на гостите. Харис и Кавана играха в мача, който завърши с победа от 2:0 за гостуващия Бъри.

Петимата могат да получат сериозни санкции и дълги наказания да не играят футбол, ако тяхната вина бъде доказана. Изявление на ФА гласи:

"Всичките петима са заложили на победа на Бъри в този мач. Маникс е обвинен, че е заложил около 4000 паунда, Мангън е заложил 3500 паунда, Харис е сложил 2000 паунда, Уилямс е участвал с 1000 паунда, а Кавана е сложил 5 000 паунда."

ФА беше предупредена за случилото се, след като букмейкъри с Северозападна Англия съобщиха за необикновени модели за залагане около мача, като доста големи суми са залагани за двойка в различни части на страната. Харис, който в момента играе за Честър Сити, освен това е обвинен за участие в залагане на мачове на сегашния му тим и на още два мача от Лига 2. Кавана пък е обвинен и в залагане на още един мач на Акрингтън Стенли, в който той игра, а освен това е залагал и на други срещи от лигата.

Петимата имат време до 23 април да отговорят на обвиненията. Според правилата на ФА, всички играчи, мениджъри и треньорски екип имат забрана да залагат на резултати или развитие на мач, в който имат участие или в който могат да участват индиректно. Кавана и Маникс са бивши юноши на Ливърпул, докато Харис е юноша на Евертън. Кавана и Уилямс са все още регистрирани в Акрингтън, докато Маникс е в Честър Сити. Мангън е в отбора на Форест Грийн, който играе в Блу Скуер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
07.04.2009 20:43

абе момчета кой знае още в колко букмейкъри са заложили *smile*
пък и ако си мислите че ние сме първите който оговаряме мачове

Adrian000
07.04.2009 18:06

vasetohr, ти да не би да мислиш ,че в Лига 2 взимат милионите на елитните отбори? Освен това можеш да заложиш по няколко начина и ако 2,40 не ти стига то да речем 5 за т.р. 0-2 изглежда доста добре ,както и Х/2 или 2/2 така ,че се замисляй какво говориш тези пичове могат само да си мечтаят за заплата от 25 000 на мач колкото биха могли да спечелят при подобни залози. Замисли се защо са сложили "само" по 2-3000 паунда след като са играчи на губещият отбор? Не мислиш ли ,че ако имаха повече нямаше да сложът повече?!

vasetohr
07.04.2009 17:08

aбе тфа е смешно *smile* И кво толкова ще спечелят 3500 х 2.40 *joking* Тея хора не са толкова дребнави , много смешна новина бих казал ... Нереална *wink*

pansimero
07.04.2009 16:25

Кво да праиш хвърляме си парите ей така, а те мачовете виж ти уговорени и не само в България , а навсякъде по света. *sick*

maistorinho
07.04.2009 16:01

Знаех си аз ,че и до там ще стигне това...да му се невиди не остана почти чисто и качествено първенство....