Илиев: Доволен съм от желанието на играчите

20:36
Илиев: Доволен съм от желанието на играчите
Старши треньорът Илиан Илиев остана доволен от победата на Левски с 2:0 срещу Металург Донецк в първата контролна среща на сините от подготовката им в австрийската
база Линдабрун.

"Трябва да бъдем доволни от желанието на футболистите и от резултата, защото това е първа контрола. Играхме срещу отбор, който е с пета или шеста контрола, а има и добри единици. Те владееха инициативата в първото полувреме, но ние бяхме разделили отбора на две равностойни състава. Доволни сме, но можем още много неща с топката. Трябва да я държим и да не я даваме на противника, а трябва и да пресираме повече. През първата част се получаваха дупки в защитата ни, а и оставяхме голямо разстояние между отделните линии. Това ни създаде проблеми и ще трябва да променим тези неща. Имаше и напрежение. Ако искахме да се застраховаме от евентуална загуба, щяхме да играем 75 минути с титулярен състав. Ние обаче заложихме на много млади момчета, защото смятаме, че това е правилният път", каза Илиев за "Гонг".

Относно очакваното привличане на нов централен нападател в Левски, Илиев разясни, че предстоят разговори с Иво Тонев. Изпълнителният директор пристигна в Австрия преди контролата с Металург и все още не е имал възможност да говори със старши треньора.

"Иво Тонев пристигна днес и не сме говорили още по тази тема. Предполагам, че ще вземем футболист, но той ще бъде алтернативен вариант, защото от клуба още не са ни дали отговор. Казах ви вече, че ако искахме на всяка цена да вземем някого, можехме вече да сме го направили. Не е чак такава драма този нападател, защото ние разполагаме с такива", добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация