Прогнози за днешните мачове от Лига Европа

15:53
Прогнози за днешните мачове от Лига Европа
Днес ще се изиграят срещите-реванши от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Миналата седмица станахме свидетели на много оспорвани двубои, между които бе и този между ФК Баку и Мура, чийто краен победител в следващия етап ще се изправи срещу ЦСКА. Кандидатите за съперник на армейците не успяха да се победят на азербайджанска земя, завършвайки наравно 0:0. Босненският ФК Сараево пък на практика си гарантира сблъсък с Левски, след като постигна впечатляваща победа като домакин над Хибърниънс с 5:2 и направи реванша протоколен.

Представяме Ви прогнози за днешните сблъсъци от Лига Европа:

15:00 часа: Жетъсу - Лех Познан
 Миналата седмица Лех Познан спечели домакинството си на Жетъсу с 2:0 и така на практика се класира за 2-ия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Казахстанският представител демонстрира слаба форма в родното си първенство и води битка за оцеляване, заемайки предпоследното място с едва 11 точки.
Прогноза: 2

17:00 часа: Мателург Рустави - Теута
Отборът на Металург Рустави почти си гарантира правото да участва в следващия квалификационен етап, след като постигна класически успех на албанска земя. Теута едва ли ще успее да сътвори чудо и то като гост.
Прогноза: 1

17:00 часа: Ордабаси Шимкент - ФК Ягодина
Ордабаси Шимкент сътвори една от големите изненади в първите срещи, след като записа чиста минимална победа при визитата си на ФК Ягодина. Тимът от Казахстан се представя изключително силно пред собствена публика и довечера най-вероятно няма да допусне да бъде фатално надигран от сръбския си противник.
Прогноза: +0.5 Ордабаси Шимкент

17:00 часа: Ширак - Рудар Плевля
Първият двубой между настоящите съперници завърши при резултат 1:0 в полза на Ширак. Домакините от Армения спечелиха последните си 6 официални срещи и определено могат да се похвалят със силни изяви. Черногорците снижиха значително шансовете си да продължат напред в турнира. Ще е изненада, ако Рудар Плевля обърне нещата в своя полза.
Прогноза: 1

18:00 часа: Актобе Ленто- Торпедо Кутаиси
Актобе Ленто взе сериозно предимство срещу грузинския си съперник след 1:1 на чужд терен. Казахстанският участник записа впечатляващи резултати в изминалите издания на евротурнирите и днес най-вероятно няма да има проблеми в реванша срещу Торпедо Кутаиси.
Прогноза: 1

18:00 часа: Гандзасар - ЕБ Стреймур
Малко изненадващо носителят на Купата на Фарьорските острови ЕБ Стреймур надигра Гандзасар с 3:1 и по този начин взе солиден аванс преди реванша. Днес арменците се нуждаят от задължителна победа с поне два гола разлика, за да отстранят съперниците си, които се очаква да заложат на здрава защита и бързи контраатаки. Огнените привърженици на мечките ще са важен фактор и затова смятам, че гостите няма да успеят да запишат поне частичен успех.
Прогноза: 1

18:00 часа: Металург Скопие - Биркиркара
Резултатното равенство в първия мач, игран на малтийска земя, осигурява сериозно предимство на Металург Скопие. Македонският тим е по-класният отбор и поради ред причини е сочен за изявен фаворит срещу Биркиркара, който е с минимални шансове за класиране в следващия тур.
Прогноза: 1

18:30 часа: Челик Никшич - Борац Баня Лука
Челик Никшич отмъкна равенство 2:2 от Борац Баня Лука и увеличи шансовете си за успех в сблъсъка. Гостите от Босна и Херцеговина са по-опитният отбор, но задачата им да запишат победа на черногорска земя е много трудна за постигане. Очаквам оспорван мач и ново равенство между двата отбора.
Прогноза: Х

19:00 часа: Юнес Еш - Олимпия Любляна
Голямата разлика във възможностите на двата отбора ясно се видя в първия двубой. Олимпия Любляна се наложи над скромния си съперник от Люксембург с класическото 3:0 и на практика си узакони мястото в 2-ия квалификационен кръг на надпреварата. Предвиждам нова безпроблемна победа за словенците.
Прогноза: 2

19:00 часа: Даугава Даугавпилс - Судува
Судува не успя да материализира предимството си като домакин срещу Даугава Даугавпилс и допусна минимално поражение. Везните се наклониха значително в полза на латвийците, които довечера ще имат нелесната задача да запазят аванса си в резултата. Реваншът между настоящите противници е открит за всичко.
Прогноза: Х

19:00 часа: Гомел - Викингур Гота
Отборът на Гомел е сигурен участник във 2-ия квалификационен кръг на втория по значимост европейски клубен турнир. Беларуският участник сложи точка на спора още в първия мач, след като на фарьорска територия разнищи Викингур Гота с 6:0.
Прогноза: Гомел да отбележи два или повече гола

19:00 часа: Шяуляй - Левадия Талин
Намиращият се в добра форма тим на Шяуляй се нуждае от задължителна победа с поне два гола разлика, за да елиминира Левадия Талин. Домакините от Литва са изправени пред сериозно предизвикателство и ако съумеят да се класират за следващата фаза, ще запишат исторически успех. Естонският тим пък все още не познава вкуса на загубата в официален мач през този сезон. Логиката ме води към опцията "под 2.5 гола".
Прогноза: Под 2.5 гола

19:00 часа: Интер Баку - Транс Нарва
Отборът на Интер Баку също си гарантира място в следващия кръг на надпреварата, след като миналия четвъртък постигна разгромна победа с 5:0 като гост над Транс Нарва. Гостите от Естония отстъпват на азербайджанците в почти всяко отношение и затова надали ще имат щастието да измъкнат нещо от втория мач.
Прогноза:  Интер да отбележи два или повече гола 

19:00 часа: Металургс - Ла Фиорита
Латвийците се задоволиха само с победа с 2:0 в първия мач срещу съперниците си от Сан Марино. Ла Фиорита е сочен за тотален аутсайдер и в срещата-реванш. Мисля, че този път Металургс ще запише далеч по-убедителна победа.
Прогноза: Металургс да отбележи три или повече гола

19:30 часа: МиПа - ФК Цефн
МиПа не успя да излъже ФК Цефн в Уелс. Разликата в класите на двата отбора е повече от очевадна и затова смятам, че финландците няма да имат сериозни проблеми в реванша. Прогноза: МиПа да отбележи два или повече гола

19:30 часа: Зимбру Кишинев - Бангор Сити
Настоящите съперници оставиха развръзката за реванша, след като не успяха да се победят на уелска земя, завършвайки наравно 0:0. Отборът на Зимбру Кишинев има нужния опит да надвие уелсците, които не могат да се похвалят със значими успехи в евротурнирите.
Прогноза: 1

20:00 часа: Калмар - Клифтънвил
Калмар допусна изненадваща загуба при визитата си на Клифтънвил. Чистата минимална победа на северноирландците е добър турнирен резултат и като добавим факта, че шведите имат кадрови проблеми, вероятността за нов сюрприз е много голяма. Все пак мисля, че червените братя ще демонстрират класа и ще успеят да се класират за 2-ия кръг. Прогноза: -1.5 Калмар

20:00 часа: Розенборг - Крусейдърс
Норвежкият колос си тръгна с класически успех от Северна Ирландия и направи реванша протоколен. Крусейдърс ще се стреми към достойно представяне, но едва ли ще има щастието да спечели поне равен срещу далеч по-класния си съперник.
Прогноза: Розенборг да спечели и двете полувремена

20:00 часа: Стабек - Джиджик
Финландо-норвежкото съперничество се очертава да приключи с успех на Джиджик, който спечели първия мач с 2:0. Отборът на Стабек минава през труден икономически период, което се отразява пагубно върху представянето му. Според мен лисиците още веднъж ще се възползват от кризисната ситуация в тима на сините.
Прогноза: Х2

20:30 часа: Сеница - МТК Будапеща
Първият двубой, игран на унгарска земя, приключи при резултат 1:1. Сеница е определен като фаворит в реванша, но МТК Будапеща не трябва да бъде подценен. Миналата седмица синьо-белите от Унгария нямаха достатъчно късмет. В началото на второто полувреме те останаха с човек по-малко, а по-късно изпуснаха и дузпа. Този път очаквам МТК Будапеща да поправи грешната стъпка, която допусна пред родна публика.
Прогноза: МТК Будапеща да отстрани Сеница

20:00 часа: Хибърниънс Паола - ФК Сараево
Скромният отбор на Хибърниънс Паола регистрира загуба с 2:5 при гостуването си на ФК Сараево и сведе до минимум шансовете си да се изправи срещу Левски. Гостите от Босна и Херцеговина би трябвало да нямат сериозни проблеми в Малта.
Прогноза: 2

20:30 часа: Ланели - КуПС
Ланели допусна загуба с 1:2 като гост на КуПС, но въпреки това все още има нелоши шансове да продължи напред. Финландският футбол е много по-развит в сравнение с този на уелския и поради тази причина евентуален обрат в сблъсъка ще се равнява на изненада.
Прогноза: Над 2.5 гола

20:30 часа: Рунавик - Диферданге
Трудно е да се предвиди до колко ще са мотивирани футболистите на Диферданге, които решиха въпросителните още в първия мач, след като записаха класически успех. Доверието към тима от Люксембург крие известни рискове и затова може да се потърси опцията "Гол/Гол".
Прогноза: Гол/Гол

20:30 часа: УЕ Санта Колома - Твенте
Ненапълно професионалният тим на УЕ Санта Колома очаквано отнесе тежка загуба от Твенте. Ще е голяма изненада, ако андорският представител успее да затрудни червените от Холандия, които най-вероятно отново ще се поздравят с убедителна победа.
Прогноза: Твенте да отбележи 3 или повече гола

20:30 часа: УСВ Ешен - Хафнарфьордур
Хафнарфьордур не оправда в пълна степен очакванията за изразителна победа в първия мач и се наложи над УСВ Ешен само с 2:1. Сега домакините от Лихтенщайн имат чудесна възможност да постигнат подвиг, елиминирайки исландците, които обаче едва ли ще допуснат изненада.
Прогноза: 2

21:00 часа: Мура 05 - ФК Баку
Отборите на Мура 05 и ФК Баку оставиха интригата за реванша, след като записаха нулево равенство в Азербайджан. Сблъсъкът, който ще излъчи съперника на ЦСКА, е по-вероятно да приключи с успех за момчетата на Новруз Азимов, които определено превъзхождат своя съперник в много отношения.
Прогноза: 2

21:00 часа: Целие - Дачия Кишинев
Словенският Целие се представи на ниво в Молдова, но преклони глава пред Дачия Кишинев след 0:1. Реваншът е отворен за всичко и затова ще е по-добре да не се рискува с прогноза в полза на един от двата тима.
Прогноза: Под 2.5 гола

21:00 часа: Осиек - ФК Санта Колома
Осиек се задоволи само с минимален успех на андорска територия, но и този резултат бе достатъчен, за да обезсмисли реванша. Няма място за сравнение между двата отбора, а това сочи към безпроблемна победа на хърватите. Предчувствувам, че ФК Санта Колома няма да допусне да бъде победен с повече от 3 гола разлика.
Прогноза: +3.5 Санта Колома

21:00 часа: Зета - Пюник
Изгряващата черногорска сила Зета пожъна класическа победа като гост срещу Пюник и така взе билет за 2-ия квалификационен кръг. Арменците се представиха разочароващо пред погледите на своите привърженици и довечера ще направят всичко възможно, за да им се извинят с поне частичен успех.
Прогноза: Х2

21:30 часа: Хонвед - Фламуртари
Опитите на Фламуртари да надиграе Хонвед удариха на камък. Албанците не успяха да се противопоставят на класата на своя съперник и допуснаха загуба с 0:1. Унгарците вероятно няма да сбъркат пред родна публика.
Прогноза: 1

21:30 часа: Либертас - Ренова
Македонският Ренова не остави никакви шансове на Либертас, след като спечели първия мач с 4:0. Домакините от Сан Марино не са в състояние да съперничат на далеч по-опитните гипсари.
Прогноза: 2

21:30 часа: Тор Акурейри - Бохемианс
Тор Акурейри взе своето при гостуването си на Бохемианс. Нулевото равенство в първата среща осигурява известно предимство на исландския тим, който обаче в последно време демонстрира слаба форма. Това е предпоставка за успех на ирландците.
Прогноза: Х2

22:30 часа: ИБВ - Сейнт Патрикс
Сейнт Патрикс си извоюва добър турнирен резултат преди днешния реванш, след като у дома надви ИБВ с 1:0. През миналия сезон пътищата на настоящите съперници отново се пресякоха в 1-ия квалификационен етап на Лига Европа. Тогава ирландския участник успя да елиминира противника си. Мисля, че Сейнт Патрикс отново ще съумее да излъже исландците.
Прогноза: Гол/Гол

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация