ФИФА променя футбола с формата \"шест плюс пет\"

08:41
ФИФА променя футбола с формата \"шест плюс пет\"
ФИФА гласува за одобрението на формата "шест плюс пет", която има за цел да постави ограничения на чуждите играчи в дадено първенство.

Президентът на световната организация по футбол Сеп Блатер, разкри че се надява избраният формат да стартира през сезон 2012/2013. Решението ще ограничи присъствието на чужди играчи в стартовите 11 на даден отбор до 5 състезателя, който ще са чужденци. ФИФА е загрижена от присъствието на много чужденци по отборите, като за пример бе дадена Английската Висша Лига и многото чужденци състезаващи се в нея.

За да обясни решението на световната централа Себ Блатер заяви:

"Трябва да се уверим, че ще постигне по-добър баланс между отборите в първенствата и няма само три или четири отбора да се борят за шампионската титла, а другите за своето оцеляване".

Мениджъра на Нюкасъл Юнайтед Кевин Кийгън наскоро изрази мнението в подкрепа на формата:

"Мога да започна сезона с надеждата да завършим 5-ти, 6-ти или 7-ми в крайното класиране но е невъзможно да влезем в Топ 4".

"В края на Шампионската лига на Европа на 1/4 финалите имаше 4 отбора от една и съща страна, на 1/2 финалите - 3 от тези отбори. В такъв случай защо се учудвате, че на финала има два отбора от въпросната страна"?

"Ние искаме всичко това да има някакви граници и мисля, че може да се постигне с формата "шест плюс пет".

С въвеждането на въпросния формат, според УЕФА ще се акцентира на развиването на играчи от клубовете. УЕФА дефинира и едно доста важно предложение, че за чужденец няма да се смята футболист, който е прекарал поне три години в тима при възраст от 15 до 21 години, без значение от своята народност. Европейската общност е дала вече своето съгласие и подкрепа за предложението, но все още се очаква и решението на ФИФА по този въпрос. При всички положения ще има промени в съвременния футбол и те ще стартират от сезон 2012/2013.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zl3
01.06.2008 16:01

Напълно съм сагласен с pepi_boy! НА финала на ШЛ играха 2 англииски отбора, а пък в европейското Англия оцъстват.... manunited666: като са играли на финала 6 англичанина за Ман. Юн. какво ти пречи това нововъведение?
Това правило ако се вкара единствено ще бръкне много дълбоко в джоба на хазартните типове които залагат на мачове, защото по този начин мачовете ще станат много по-непредвидими!

manunited666
01.06.2008 14:53

Дрън дрън та пляс.В тоэи случай голямите отбори с по-голямите финансови средства ще си эакупуват и най-добрите англичани.И то така , още по-лошо эа по-малките отбори.А и на финала Юнайтед иэляэоха и до 90 мин си играеха с 6 англичани.Просто английския футбол много набра скорост и така както е тръгнало ... другите първенста просто не ги веждам и просто на някой хора явно това не им допада.Колко са въэмутени от това , че имало английски финал! А можеше да има гаден италиански финал или испански финал.Тогава на никой не му пречеше.

pepi_boy
01.06.2008 14:45

Това е едно много разумно и важно решение за бъдещето на фудбола.....иначе фудбола се изродява кеде е една Англия сега на Европейското и защо я няма? Тя дава хляб на толкова много чужденци за сметка на свойте играчи!

lubo_nemaniq
01.06.2008 13:21

Едно ще кажа-тоя човек ще развали футбола отвсякъде!Щяло да се приравни конкуренцията между повече отбори!Дрън та пляс!Еми тези клубове които имат добра трансферна политика купуват чужденци,за да направят стила си на игра по-добър!Пример-Арсенал.Еми като не идват добри деца от школите естествено,че треньорите няма да ги налагат!Защо да играят няк'ви 16-17 пикльовци вместо да се заложи на Уилям Галас,Василики Диаби,Емануел Адебайор!Като толкова много му се гледат национали на едно място на господин ти Блатер да си организира всяка година Европейски финали,да си ги гледа и това!Изключително съм възмутен!