Упреците между Германия и Сеп Блатер продължават

17:13
Упреците между Германия и Сеп Блатер продължават
Германия е обидена от намеците на президента на Международната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер за това, че е подкупила членове на Изпълкома през 2000 г., когато се определяше домакинът на Световното първенство през 2006 г.

В интервю за швейцарския вестник "Blick" журналист направи реплика, засягаща подозренията в купуване на шампионати, възникнали след победите на Русия и Катар. Тогава Блатер отговори: "Купени Световни първенства? Сега си спомням за гласуването за Мондиал 2006, когато някой от членовете на журито стана и излезе. И вместо 10:10, резултатът се оказа 10:9 в полза на Германия".

На директен въпрос предполага ли той, че немците са дали подкуп, Блатер не пожела да отговори. "Аз не предполагам, само констатирам фактите", отвърна той. Организаторът на Мондиала през 2006 г. Франц Бекенбауер заяви, че не вижда поводи за подозрения в тази връзка. Той контрира, че Блатер дори не помни точните данни и заявката на немците тогава е спечелила с 12:11, а не с 10:9. Решаващо, според Бекенбауер, се е оказало гласуването на 8 представители на Европа за Германия. Тогава се въздържа от гласуване представителят на Океания Чарлз Демпси. "Bild" пише, че той в писмена форма е потвърдил, че смята да даде гласа си за Германия. Ако той бе гласувал, резултатът щеше да бъде 13:11 за Германия. Генералният секретар на Немския футболен съюз Хелмут Зандрок предположи, че Блатер с това интервю се опитва да отвлече вниманието от корупционния скандал във ФИФА. Зандрок има предвид обвиненията по адрес на предшественика на Блатер Жоао Хавеланж в получаване на подкуп от 1,25 млн. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
16.07.2012 17:46

Тоя Блатер е най-мизерният управник в историята на ФИФА.