Емил Велев: Заслужено сме на това място

19:36
Емил Велев: Заслужено сме на това място
Старши треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев е оптимист преди двубоя на българите с холандския Витес в турнира Лига Европа.

"Готови сме за двубоя с Витес, направихме две подготовки - в България и в чужбина. Нарочно започнахме по-рано, защото можеше да ни се падне силен съперник, както и стана. Дали сме подготвени, ще се види в утрешния мач. Всички в отбора го чакаме с нетърпение. Целта ни през миналата година беше да играем в Европа. Смятам, че заслужено сме на това място", заяви Велев.

Той изрази съжаление, че Даксон да Силва няма да играе за черно-белите утре.

"Трансферът на Даксон дойде неочаквано за нас. Знаехме, че има разговори с Вашку да Гама, но не смятахме, че е нещо сериозно. Доста неприятно е в последния момент да си напусне един от най-добрите футболисти. Смятам, че тези, които ще попаднат на негово място, също са на добро ниво. Можем да направим добър мач утре. Аз винаги съм оптимист. Все пак Локомотив направи много силни игри през сезона. Имаме добри футболисти. Надяваме се и новите да паснат бързо към състава, за да изглеждаме още по-добре срещу Витес. Това, че няма да играем на нашия стадион, ще се отрази. Ние също ще бъдем гости. Беше по-добре да играем на Лаута пред нашата публика, а не да караме феновете да пътуват 200 километра, за да ни подкрепят. А те със сигурност ще ни подкрепят. Винаги са били нашият 12-и играч. Ще бъде минус за нас, че няма да играем в Пловдив. Трябва да изненадаме холандците с агресия, мотивация и себераздаване на терена, въпреки че имаме достатъчно технични и бързи футболисти. Нашата цел е да се представим достойно срещу един класен съперник", добави Емил Велев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация