АГФ Орхус – Дила Гори, загубен

12:42
АГФ Орхус – Дила Гори, загубен
Уважаеми потребители, Winner.bg и Георги Сотиров продължават станалата вече традиционна рубрика - "Прогнозите на специалиста".

Тя се обновява всекидневно и съдържа прогноза само за един мач, под заглавието "Залог на деня".

Мачовете, за които намирате прогнози в тази рубрика, ще бъдат както от популярните европейски първенства, така и от по-екзотични футболни страни, но задължително ще се съдържат в предварителната програма от Играта на Winner.bg.


Статистика:

м. Юли: 9 познати от общо 16 мача - 56.3 % успеваемост

Залог на деня за 19.07.2012 г.



АГФ Орхус безспорно е отбор с голяма история, като завръщането му на европейска сцена след 15 годишно отсъствие ще се окаже доста паметен момент в клубната му история. Съперникът е мечтан, а домакинството в първата среща е за предпочитане, предвид емоционалния заряд, който ще поднесе тази среща на феновете. Така домакинският тим ще бъде на 100% мотивиран и фокусиран върху това да вземе победата в тази среща и да зарадва всички симпатизиращи на отбора, а защо не и да обезсмисли реванша. Датското първенство вече стартира, макар и само преди седмица, но това показва, че Орхус вероятно ще бъде в боен режим и подготвен за официални срещи, докато първенството на Грузия ще стартира чак след месец. В домакинския лагер има двама играчи, които са грузински национали и вероятно доста ще улеснят разучаването на Дила Гори. Гостуващият тим достигна до квалификациите в Лига Европа посредством турнира за Купата на Грузия, а иначе в шампионата завърши на 5-та позиция. Това не е особено сериозно постижение, защото първенството е доста слабо. Тук със сигурност разликата в класите е огромна и с оглед на домакинството не би трябвало да има никакви проблеми за датчаните да спечелят тази паметна международна среща за тях. Подобен мач е трудно да бъде повлиян от странични фактори, защото тук е замесен датски тим, а на подобни тимове манталитета е доста по-различен от балканския. Скандинавците нямат проблеми с финансите и са доста по-богати от малките балкански клубове и едва ли ще прибягват до рискови прийоми в квалификационните кръгове. За гостуващия тим това е едва второ международно участие в цялата ми история, а спечелената Купа на Грузия изминалия сезон е единственото отличие, което клубът има във витрината си. Всичко това е показателно за възможностите и футболните аргументи на двата тима и тук домакинската победа изглежда предрешена.

► Прогноза: 1 - коефициент - 1.50

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mistral
19.07.2012 21:52

Сега кой ще ми върне пенсията ?*angry*

zarko59
19.07.2012 15:32

мача е повече от твьрд по мое мение; ще опитам с пари да го играя